Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Három bíró is kevés jó döntést hozni

2013.11.29. 10:36

Hiába van már a partvonal mellett is már bíró, hárman is kevesek, hogy egy nyilvánvaló gólt szabálytalannak minősítsenek. Ez történt az Európa Liga csütörtöki meccsén is, Swansea-ben, amelynek kárvallotja az angol csapat volt a Valencia ellen (0-1).

Az eset az első félidő utolsó percében történt. Jonjo Shelvey indult a leshatáron, majd lövését védte a Valencia-kapus. Érkezett a csereként beálló Álvaro, és közelről a hálóba lőtte a labdát. A partjelző lest ítélt, pedig a felvételeken jól látható, hogy Álvaro bőven a rugó játékos mögül érkezett, a Shelvey lövésekor legalább egy méterre mögötte állt.

Egy másik Premier League-s klub, a Wigan sem járt jobban. Ahogy egyik jeles sportkommentátorunk egyszer megjegyzete, a szöglet az fél öngól, ebből kapott most leckét a Wigan, nagyszerű góllal szerzett vezetést a Zulte-Waregem ellen, de aztán mégis vereség lett a vége.

A belgák egyenlítő gólja furcsa körülmények között esett. A hazai szöglet után elvesztették a labdát a Wigan játékosai, és három vendég támadó rohant az ellenfél kapuja felé. Végül Thorgan Hazard – a Chelsea-ben futballozó Eden Hazard öccse – lőtte rá, amit Lee Nicholls kapus könnyen foghatott volna, de olyan bénán nyúlt hozzá, hogy a kezei közül maga mögé, a kapuba ejtette a labdát. A végén még Malanda Adje lőtt egy nagy gólt, a Waregem 2-1-re nyert