Vilhelmina
12 °C
28 °C

Victor Valdes befejezte a Barcában, de a bajnokság még drámaibban alakul

2014.03.26. 22:06 Módosítva: 2015-05-04 02:16:14

Simán, 3-0-ra győzött a Barcelona a Celta Vigo ellen a spanyol bajnokság 30. fordulójában, szerda este, de elveszítette kapusát. Victor Valdes az első félidő közepén, egy védés után érkezett szerencsétlenül a talajra, összesett, a térdéhez kapott. Hordágyon vitték le, csakhamar jött a hír: keresztszalag-szakadás.

A játékos már egy éve bejelentette, szerződése lejártakor, 2014 nyarán távozik a klubtól, és mivel felépülése félév, többet nem véd a katalánoknál.

A mérkőzés amúgy teljesen egyoldalú volt, Neymar egy üres kapuig játszott akcióból korán berúgta az első gólt, Messi Iniesta csodás passzából a másodikat. A szünet után Neymar Alexis szép kiugratását lőtte be egy jó testcsel végén.

Valdes cseréje, Pinto jól védett, fogott egy két látványosat, és azt is megúszta, amikor labdaeladása után rácsúszott a kapufára. Így nem kellett beállnia Oiernek, a Barca 3. kapusának, aki eddig egy tétmeccsen szerepelt.

A Barca a tabella élére állt, de csak két órán át maradt ott, mert az Atletico a szokásos Diego Costa-góllal megverte a Granadát 1-0-ra. Ámde, a Barca egy helyet előre lépett, mert a Real Madrid elbukott Sevillában.

Cristiano Ronaldo egy megpattanó szabadrúgással még vezetést szerzett az első negyedóra végén, de Bacca egy remek akcióból - Reyes nagy labdát adott - öt percen belül egyenlített.

A második félidőben egykapuzott a Madrid, de teljesen impotensnek bizonyult Beto kapuja előtt. Nyomtak, ám helyzet nélkül, miközben a Sevilla a hajrá kezdetén egy kontrából meglódult. A meccs legjobbja, Rakitic szenzációsan, sarokkal esernyőzte be Pepét, aztán sprintelt a kapu felé. Kettő az egyben vezették a labdát Varane-ra, Rakitic tökéletes ütemben passzolt, Bacca pedig - kis szerencsével, mert Diago Costa beleért -, berúgta a ziccert.

A Sevilla kihúzta a végéig, így 2-1-re győzött. A bajnokságot 73 ponttal az Atleti vezeti, a Barca 72-vel második, a Real 70-nel harmadik. 8 kör van még hátra a bajnokságból.