Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Uli Hoeness ott ül, ahol Adolf Hitler

2014.03.31. 20:39

Uli Hoeness, a Bayern München elnöke rövidesen megkezdi 3,5 éves börtönbüntetését, amit adócsalás miatt szabott ki rá a német bíróság. Az egykori világbajnok futballista természetesen nem a legveszélyesebb bűnözők közé és nem is egy ütött-kopott cellába kerül majd.

Szabadságvesztése idejére Justiz-Vollzugsanstalt Landsberg lesz az otthona, de kényelmesen felszerelt magánzárkában töltheti az idejét. Ha úgy adódik, plazmatévén figyelheti a futballvilág minden rezdülését, ha pedig játszani támad kedve, azt a börtönudvaron megteheti, ahol egy tökéletes minőségű futballpálya várja.

Azért az semmiféleképp nem lesz megszokott, hogy a házirend szerint mindennap 5:50-kor van az ébresztő, és 15:30-ig munkával telik majd a nap, írta a focus.de. A külvilágtól viszont teljesen el lesz zárva, hiszen nincs számítógép, nincs internet, a cellája is kicsit szűkös lesz, mindössze nyolc négyzetméter. Ez lehet a legnagyobb kihívás, hiszen minden este hétkor vissza kell vonulnia a cellájába, és ott kell töltenie az idejét.

Az intézményben talán ő lesz a második leghíresebb ideiglenes lakó, 1923-ban egy ideig itt raboskodott Adolf Hitler is, amikor november 8-án a hatalom elleni cselekedetei miatt – a híres müncheni sörpuccs után – egy időre ide zárták be.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!