Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Debrecen a Malmőt kerülné el a BL-ben

2014.06.23. 09:31

Miközben a világbajnokságon már az utolsó csoportkörre készülnek a csapatok, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfő déltől kihúzza a Bajnokok Ligája, valamint az Európa Liga selejtezőit.

A Debrecen kiemelt, és tavalyi legyőzőjét, a norvég Strömgodsetet nem kaphatja az első körben, miután szűkítették az ellenfelek listáját.

A Loki nem járt rosszul, bár a svéd Malmőt szívesen elkerülnék. Ezenkívül jöhet még Kondás Elemér csapatának az izlandi, az északír, valamint a walesi bajnok. Név szerint: KR Reykjavik, The New Saints és a Cliftonville. Rajtuk kívül még az előselejtezőből érkező két párharc győztese állhat a Debrecen útjába, ott nincsenek nagy nevek, a gibraltári, de az észt vagy a feröeri bajnok is érkezhet például.

A Ferencváros kiemelt az Európa Ligában, lehetséges riválisai: FC Astana (kazah), Sliema Wanderers FC (máltai), FK Shkëndija 79 (macedón), FK Lovcsen (montenegrói), KF Laçi (albán),
AC Libertas (San Marinó-i)

A Diósgyőr nem kiemelt, de így is kaphat például máltai riválist (Birkirkara) is. A kazah Karagandy vagy a bosnyák Siroki Brijeg már nem annyira kellemes ellenfél, de a liechtensteini
FC Vaduzról is kellemetlen élményeink vannak, elég csak az Újpestre gondolni. A Vaduz 4-0-ra verte a lilákat 2006-ban. A grúz Sahkhere pedig egy ismeretlen csapat.

A Győr egy körrel később kapcsolódik be, az ő ellenfelei egyelőre nem ismertek.