Az igazi keleti nyitás: Vietnam-Mianmar élőben

2014.07.02. 13:44

A vb szünnapján sem maradhatnak futballközvetítés nélkül. A futballszakmai és fogadási szempontból is különlegesnek ígérkező Vietnam-Mianmar-mérkőzést választottuk. A két ország csapata ugyan nem jutott ki a vb-re, de nem kérdés, hogy igazi csemegének ígérkezik a meccs.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Vietnamban nem fordulhat elő az, hogy a nézők lemaradnak a válogatott mérkőzéséről, két tévéadó, a BTV2 és a VTC3 is élőben adja a meccset, sőt, már a csapat edzését is közvetítették. Vajon mi mikor láthatjuk a tévében Pintér Attila tolódásos edzéseit? 

  • Talán még mindig vannak olyanok Szingapúrban, akik nem bocsátottak meg Radojko Avramovicsnak. A szerb edző kilenc éven át irányította az ország válogatottját, a 2012-es Suzuki Cupon a döntőbe is bejutottak, ott megverték Thaiföldöt 3-1-re, nagy volt az öröm.

    Utána viszont jött a zuhanás, a válogatott történetének legrosszabb FIFA-helyezését is elérték, a 158. helyen szomorkodtak, majd kikaptak Malajziától és Fülöp-szigetektől, ekkor telt be a pohár a szövetségnél, Avramovicsot kirúgták.

    A mianmari válogatottnál 2014 februrájában nevezték ki a 61 éves szerb szakembert, aki a Maldív-szigetek ellen rögtön 3-2-vel kezdett, utána viszont a palesztin és a kirgíz csapattól is kikaptak. 

    Háromszor nyert ASEAN-bajnokságot, tavaly az év edzője volt a térségben. Játékosként a Borac Csacsak, a HNK Rijeka, a Notts County, Coventry City és az OFK Belgrád csapataiban futballozott.

  • Nem ígérünk semmit, de ha eljut az információ, végre megtudjuk, hány újoncot avatnak a válogatottak. 

  • Ezt a válogatott kapitánya nyilatkozta kedd este. Ugye mindenki érzi már, mekkora a tét? Ön kivel van?

    Kinek szurkol?

  • Egészen biztosan fogadóiroda szervezi, már csak a tradíciók miatt is

    - ilyen találgatás is elhangzott a szerkesztőségben a kezdés előtt. A fogadóirodák szerint egyébként Vietnam jóval esélyesebb, a mianmari győzelem már nyolcszoros pénzt fizet. 

  • Fő a jókedv, erről árulkodik a vietnami futballszövetségi honlapján a mérkőzés beharangozója, ami Google-fordítással így néz ki: 

    Az újonc játékosok, akik a leginkább kíváncsi, és a valóság, a Van Long, Huy Cuong, Minh Tam, Hai Anh Huy Toan és elkerülhetetlenül az első állam toborozni. Tehát balszerencse, de koncentrálni a legtöbb, ez a batch valószínűleg SHB Da Nang Huy Toan, a csapat kellett fordult a bokája. Tehát ezekben a napokban, Huy Toan mindig irányította a csapat edzés egy étvágyat és kimondhatatlan szomorúság, de mindig próbál mosolyogni, amikor az emberek megkérdezik.

  • A vietnami válogatott évek óta zuhan a világranglistán, 2011-ben még a 99. helyen álltak, ennél csak egyszer, 1998-ban voltak előrébb, akkor a 98. helyet is megszerezték néhány hónapra. Idén februárban viszont már szörnyű mélységeket megéltek, 143. helyen is voltak, de aztán jött egy Katar és Hong Kong elleni győzelem. A Mianmar elleni örökrangadó előtt a FIFA világranglista 123. helyén állnak. 

  • A világbajnokság ugyan szünetet tart a nyolcaddöntők után, de hogy ma se maradjon futballközvetítés nélkül, itt van a

    Vietnam-Mianmar 

    felkészülési mérkőzés. Mindkét dél-ázsiai válogatott a jövő évi Suzuku Kupára készül, ennek társrendezője Vietnam lesz, Szingapúrral adnak majd otthont a tornának. A következő két órában mindent megtudhat a két ország futballjáról, ha szerencsénk van, akkor a meccsről is.