Stefánia
0 °C
3 °C

Gulácsi újabb pocsék meccse a BL-ben

2014.08.28. 09:46

A Salzburg 2-1-es előnnyel utazott Malmöbe, a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára, de hamar eldőlt, semmi esélye sincs a továbbjutásra. Már 19. percben a svéd csapat állt továbbjutásra, a 84. percben pedig minden eldőlt.

Már az első meccsen szerzett Malmö-gólban is vastagon benne volt Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa. A visszavágón sajnos még enné is gyengébb produkcióra volt képes. Az is tény, a hazájában veretlen Salzburg, a nemzetközi porondon egyetlen komoly sikerre sem képes.

Az osztrák csapat és a magyar kapus vesszőfutása a 11. percben kezdődött. Gulácsi rosszul mozdult ki az egyik kiugró svédre, később ért oda, így már csak buktatni tudta. A jogos büntetőt Markus Rosenberg vágta a léc alá. Nyolc perccel később a Malmö támadásánál az ötösön nézte, ahogy 30 méterről Magnus Eriksson átíveli felette a labdát.

Malmö-Salzburg 3-1

A 84. percben már nem annyira ő, hanem inkább a védelem hozta össze az újabb svéd gólt, egészen hihetetlen volt, ahogy Simon Kroon és Rosenberg összekuszálta a teljes védelmet, utóbbi egy méterre a kaputól még egy cselt is megcsinált, elküldte a másik irányba Gulácsit és az üres kapuba gurított. A Malmö 4-2-s összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára.

A 2007 óta öt bajnoki címet nyerő, idén még veretlen Salzburg 2012-ben még eljutott az Európa Liga csoportkörébe, sőt onnan is továbbjutott, de az ukrán Metaliszt Harkivval szemben 1-8-cal esett ki. Egy évvel később óriási meglepetésre a luxemburgi F91 Dudelange idegenben rúgott góllal verte. A derék luxemburgi amatőrök két meccsen négy gólt lőttek a Salzburgnak.

Tavaly a BL-selejtező harmadik körében a Fenerbahce jelentette a végállomást, az Európa Liga csoportkör viszont megint jól sikerült és továbbjutottak, aztán Basellel szemben már nem sikerült. Idén megint az EL-csoportkör marad, nagy kérdés, hogy Gulácsival-e a kapuban. A szép lassan felépített nimbuszát alaposan megtépázta az utolsó két meccs.