Emma
5 °C
10 °C

Liverpool-gólpasszal nyert a Newcastle

2014.11.01. 15:53

1-0-s Newcastle-győzelemmel indult a Premier League 10. fordulója, az ellenfelük pedig a Liverpool volt hazai pályán.

A hazaiak sorban negyedik, ebből a bajnokságban harmadik győzelmüket aratták a szombat délutáni mérkőzésen, melyen a Liverpool meglehetősen tanácstalanul hozta le a 90 percet. A gólig túlzottan sokat a Newcastle sem tett hozzá a játékhoz, a 73. percben esett találatig a legfontosabb említhető esemény Moussa Sissoko belépője volt az 55. percben, amikor második sárgában akár ki is állíthatták volna a Joe Allennel szembeni szabálytalanságáért, de végül megúszta az esetet.

A győztes gólt a csereként beálló Ayoze Pérez szerezte. Az akció a bal szélen indult, majd Sissoko fordított volna a túloldalra, de Alberto Moreno lefülelte a beadást. Pechjére a tőle elpattanó labdára a Newcastle csatára csapott le a leggyorsabban és közelről a kapuba bombázott.

Ayoze Pérez vs. Liverpool

Három perccel később Remy Cabella eldönthette vol a mérkőzést, de Simon Mignolet bravúrral fogta a francia lövését, így maradt az 1-0. Vereségével a Liverpool a hetedik helyre került, a Newcastle viszont feljött a tizedik helyre a tizennegyedikről.

A későbbi mérkőzéseken a listavezető Chelsea megharcolt a QPR-ral a győzeleméllrt, míg az Arsenal simán nyert otthon a Burnley ellen az esélyesek közül, ahogy a második Southampton sem botlott a Hull City otthonában.

A szombati eredmények:

Newcastle United-Liverpool 1-0 (0-0)

Arsenal-Burnley 3-0 (0-0)

Chelsea-Queens Park Rangers 2-1 (1-0)

Everton-Swansea City 0-0

Hull City-Southampton 0-1 (0-1)

Leicester City-West Bromwich Albion 0-1 (0-0)

Stoke City-West Ham United 2-2 (1-0)