Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Buzánszky percekre már magához tér

2014.12.23. 09:28

Stabilizálódott az állapota Buzánszky Jenőnek, az Aranycsapat legendás labdarúgójának, akit december 12-e óta az esztergomi kórházban ápolnak. Ezzel együtt várhatóan az ünnepeket is a klinikán tölti.

Fia, Ifj. Buzánszky Jenő hétfőn arról számolt be a FourFourTwo.hu-nak, hogy édesapja - akinek rendkívül legyengült a szervezete - percekre magához tér, ilyenkor kommunikál is a szeretteivel, bár a beszéd egyelőre nagyon nehezére esik. Hozzátette: mesterséges táplálásra szorul, de az orvosok szerint stabilizálódott az állapota.

Az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes sportembert az elmúlt napokban kétszer is megoperálták, az állapota sokáig kritikus volt.

A korábbi kérés ellenére több újságíró is megpróbált bejutni Buzánszky Jenőhöz a múlt héten, a sportember fia külön is felhívta a figyelmet arra, hogy a család engedélye nélkül tilos meglátogatni édesapját.

A 89 éves Buzánszky Jenő az Aranycsapat alapembere volt, így játszott az 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnok együttesben, pályára lépett az évszázad mérkőzésén 1953-ban, Londonban, és mind az öt mérkőzésen szerephez jutott az 1954-es svájci világbajnokságon, amelyen ezüstérmet szerzett a válogatott. 2011 óta a Nemzet Sportolója, idén novemberben pedig beválasztották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!