Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Buzánszky percekre már magához tér

2014.12.23. 09:28

Stabilizálódott az állapota Buzánszky Jenőnek, az Aranycsapat legendás labdarúgójának, akit december 12-e óta az esztergomi kórházban ápolnak. Ezzel együtt várhatóan az ünnepeket is a klinikán tölti.

Fia, Ifj. Buzánszky Jenő hétfőn arról számolt be a FourFourTwo.hu-nak, hogy édesapja - akinek rendkívül legyengült a szervezete - percekre magához tér, ilyenkor kommunikál is a szeretteivel, bár a beszéd egyelőre nagyon nehezére esik. Hozzátette: mesterséges táplálásra szorul, de az orvosok szerint stabilizálódott az állapota.

Az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes sportembert az elmúlt napokban kétszer is megoperálták, az állapota sokáig kritikus volt.

A korábbi kérés ellenére több újságíró is megpróbált bejutni Buzánszky Jenőhöz a múlt héten, a sportember fia külön is felhívta a figyelmet arra, hogy a család engedélye nélkül tilos meglátogatni édesapját.

A 89 éves Buzánszky Jenő az Aranycsapat alapembere volt, így játszott az 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnok együttesben, pályára lépett az évszázad mérkőzésén 1953-ban, Londonban, és mind az öt mérkőzésen szerephez jutott az 1954-es svájci világbajnokságon, amelyen ezüstérmet szerzett a válogatott. 2011 óta a Nemzet Sportolója, idén novemberben pedig beválasztották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe.