Jolán
2 °C
4 °C

Messiás lehet, ha kijuttatja a csapatot az Eb-re

2014.12.30. 10:34

Dárdai Pál, a magyar futballválogatott kapitánya elképesztően népszerű szűkebb hazájában, Berlinben is. A vs.hu összeállításában a Hertha BSC drukkerei emlékeztek az egykori kiváló középpályásra, aki 1997 és 2011 között 297 meccset játszott a berlini csapatban.

Az egyik drukker arról beszélt, hogy Dárdairól klubhűségéről mindent elárul, hogy a klubban a legtöbb meccset játszotta, bár kevés gólt rúgott – összesen 17-et – de azok mindig fontos gólok voltak, így például 2001 decemberében a Bayern München ellen. Természete és mentalítása miatt a csapat egyik leghasznosabb játékosa volt. Még a mellszobrát is meg lehet vásárolni az ajándékboltokban.

Dárdai 1997-ben, 21 évesen, az akkor a Bundesligába feljutó csapatba a kispadról harcolta be magát, és aztán a BL-ben is alapember tudott maradni. Küzdeni tudását dícséri, hogy úgy tudott folyamatosan kezdő lenni, hogy évről-évre bizonyítania kellett, szükség van rá a pályán. Kemény játékos volt, de kiállítást csak egyszer, 2007-ben, egy felkészülési meccsen kapott.

Hiába csábította 1999-ben a Bayern is, mégis maradt. Ezzel végleg belopta magát a drukkerek szívébe.

Egy olyan legenda volt, akiről sosem lehetett olvasni a bulvárlapokban. Szívósan küzdött, és mindig a klubért dolgozott, és ezt a németek értékelik. Arról, hogy mire viheti a magyar válogatott élén, a berlini szurkolók így nyilatkoztak: „Egyáltalán nem biztos, hogy egy jó játékos jó edző is lesz. Itt legenda marad, viszont Magyarországon meg Messiás lehet, ha kijuttatja a csapatot az Eb-re."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?