Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

Messiás lehet, ha kijuttatja a csapatot az Eb-re

2014.12.30. 10:34

Dárdai Pál, a magyar futballválogatott kapitánya elképesztően népszerű szűkebb hazájában, Berlinben is. A vs.hu összeállításában a Hertha BSC drukkerei emlékeztek az egykori kiváló középpályásra, aki 1997 és 2011 között 297 meccset játszott a berlini csapatban.

Az egyik drukker arról beszélt, hogy Dárdairól klubhűségéről mindent elárul, hogy a klubban a legtöbb meccset játszotta, bár kevés gólt rúgott – összesen 17-et – de azok mindig fontos gólok voltak, így például 2001 decemberében a Bayern München ellen. Természete és mentalítása miatt a csapat egyik leghasznosabb játékosa volt. Még a mellszobrát is meg lehet vásárolni az ajándékboltokban.

Dárdai 1997-ben, 21 évesen, az akkor a Bundesligába feljutó csapatba a kispadról harcolta be magát, és aztán a BL-ben is alapember tudott maradni. Küzdeni tudását dícséri, hogy úgy tudott folyamatosan kezdő lenni, hogy évről-évre bizonyítania kellett, szükség van rá a pályán. Kemény játékos volt, de kiállítást csak egyszer, 2007-ben, egy felkészülési meccsen kapott.

Hiába csábította 1999-ben a Bayern is, mégis maradt. Ezzel végleg belopta magát a drukkerek szívébe.

Egy olyan legenda volt, akiről sosem lehetett olvasni a bulvárlapokban. Szívósan küzdött, és mindig a klubért dolgozott, és ezt a németek értékelik. Arról, hogy mire viheti a magyar válogatott élén, a berlini szurkolók így nyilatkoztak: „Egyáltalán nem biztos, hogy egy jó játékos jó edző is lesz. Itt legenda marad, viszont Magyarországon meg Messiás lehet, ha kijuttatja a csapatot az Eb-re."