Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Na és ez hány meccses eltiltás?

2014.06.26. 08:33

Nem lenne meglepő, ha Luis Suarez mellett a francia Mamadou Sakhót is videobizonyíték alapján tiltanák el a világbajnokságon, az Ecuador elleni utolsó csoportmeccsen kiállítást úszott meg.

A Liverpoolban futballozó védő még a mérkőzés elején, egy szögletnél mosott be az eucadori Oswaldo Mindának, akit ápolni kellett a könyöklés után, az elefántcsontparti Doue játékvezető viszont semmit sem látott az esetből, úgyhogy Sakho a pályán maradhatott. Később ő is kapott egyet, a meccsen kiállítás, vérző fej is volt. 

A mérkőzés 0-0 lett, a franciák így is csoportelsők lettek, és a nyolcaddöntőben Nigériával meccselnek majd, valószínűleg Sakho nélkül. A FIFA fegyelmi bizottsága ilyen esetekben ugyanis az összes rendelkezésre álló felvételt felhasználhatja, hogy a bíró által elmulasztott durva szabálytalanságokat szankcionálja. 

Valószínűleg ugyanígy tiltják majd el a Chiellinit megharapó Luis Suarezt.