Norbert, Cintia
13 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Hülyeség volt Messit és Neymart padoztatni

2015.01.05. 11:16

Sokakat meglepett a Barcelona-edző azzal a húzással, hogy többek között Messi és Neymar is a kispadon kezdett a Real Sociedad elleni bajnokin. Pláne, hogy a Sociedad otthonában korábban az Atlético Madrid és a Real Madrid is kikapott ebben az idényben. A San Sebastian-i klub otthonában amúgy se nagyon megy a Barcának, legutóbb Pep Guardiolával tudtak nyerni. 

A Barcelona 1-0-ra kapott ki Jordi Alba öngóljával, és a mérkőzés után már Luis Enrique is sajnálkozott, arról beszélt, hogy valószínűleg nem a legjobb döntést hozta, utólag már máshogy csinálta volna a dolgot. A meccs előtt még arra gondolt, hogy inkább pihenteti a sztárjait, akiknek sokat kellett utazniuk karácsonyi pihenőjük után Dél-Amerikából.

Akkor se nagyon akart működni a dolog, amikor Messiék már a pályán voltak, Xavi úgy fogalmazott, hogy bármi történt, a labda sehogy se akart a kapuba kerülni. A győztes Real Sociedad-edző, David Moyes mindenesetre igyekezett megvédeni kollégáját, azt mondta, Luis Enrique helyében ő is pihentette volna Messit és Neymart. 

Az egyik legnagyobb katalán sportlap a vereség után azt kérdezte az olvasóitól, Luis Enrique tehet-e a vereségről, a válaszadók 95 százaléka mondta azt, hogy igen. A lap amúgy nem kímélte az edzőt, több cikkben is kritizálta döntését, szerintük Messit luxus volt a kispadon kezdetni.

A vereség azért is jött nagyon rosszul a Barcelonának, mert ha nyernek, akkor kétpontos előnnyel átveszik a vezetést, igaz, Cristiano Ronaldóék eggyel kevesebbet játszottak.

A csapat csütörtökön kupameccset játszik az Elchével, aztán egy másik kemény találkozó jön, a címvédő Atlético Madridot fogadják.