Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Wimbledoni Szörnyeteg terrorizálta a Liverpoolt

2015.01.06. 09:31

Adebayo Akinfenwa, a Wimbledon 32 éves angol játékosa azzal lett világhírű az angol negyedosztályból, hogy a FIFA 2015-ös kiadása szerint nincs nála erősebb játékos a világon. Ez már csak ránézésre is megállja a helyét, hiszen a 180 centis csatár láthatóan nem kerüli el az edzőtermet, ahol egyes hírek szerint 180 kilót nyom fekve.

Emellett persze azon a szinten, ahol játszik, remek gólszerzőnek is számít, tavaly például a harmadosztályban 10 gólig jutott, de karrierje során hétszer járt 10 gól fölött az alsó osztályokban. Hétfő este pedig a Liverpoolnak is vágott egyet, raádásul azzal egyenlített a Wimbledon.

Előbb lényegében letaglózta a kapuból kitörő Simon Mignolet-t, majd a gólvonalon történt mentés után még át is gázolt a belgán, hogy gólt szerezzen.

De nemcsak a góllal tűnt ki Akinfenwa, a mezőnyben is remekül bolondította a vendégeket, ha éppen úgy volt kedve.

De ha kellett, a fizikai fölényét is bevetette, mint például Martin Skrtel ellen, aki hamar megtanulta, hogy nem jó dolog a wimbledoni Szörnyeteggel (ez a beceneve) ujjat húzni.

A meccset viszont Akinfenwa minden erőfeszítése ellenére a Liverpool nyerte 2-1-re Steven Gerrard duplájával – aki a meccs után oda is adta Akinfenwának a mezét.