Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Az átgondolatlan kapuskirúgás nem csak a magyar válogatottnak okozott gondot

2015.03.20. 09:06

A Beşiktaş hazai pályán 1-0-ra vezetett az FC Brugge ellen az Európa Liga visszavágóján, amivel az idegenben elszenvedett 2-1-es vereségével még simán továbbjutásra állt, és már csak fél órát kellett volna valahogy kibírnia gól nélkül.

Ebben a lélektanilag fontos pillanatban kirúgáshoz készülődött a török csapat. Zengin kapus pont a kezdőkörbe rúgta a labdát, amit innentől számítva hét másodperc múlva már a hálóból kellett kiszednie.

Beşiktaş vs Club Brugge 1-3 (Maç Özeti)

A kezdőkörben ugyanis Simons nagy erővel visszafejelte a labdát, De Sutter rástartolt, a védőket maga mögött hagyva, a kapus mellett a kapuba gurított. Aztán a törökök még kaptak kettőt, így 1-3-ra kikaptak, és kiestek az EL-ből.

Az említett gól azért is érdekes, mert két éve Budapesten a románok ellen 2-1-es vezetésnél, szintén kulcsfontosságú pillanatban Király Gábor kapus is hasonló megoldást választott, azaz kézből a kezdőkörbe rúgta a labdát, ahonnan pillanatok alatt visszajátszották azt a magyar kapu elé az ismert kimenetellel. A jelenet a 2. perctől látható.

Magyarország vs Románia 2:2 (2013.03.22.)


  • Bérelnék
  • Hírek