Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Beindult a nagy szövetkezés Blatter ellen

2015.05.21. 11:55

Egy héttel a FIFA kongresszusa és az elnökválasztás előtt visszalépett Sepp Blatter egyik riválisa, de nem azért, hogy könnyebb legyen nyernie a mostani elnöknek

A holland Michael Van Praag, aki a holland futballszövetség elnöke, esélyeinek mérlegelése után döntött úgy, hogy visszalép a jordán herceg, Ali bin Al-Husszein javára. Ő az ázsiai szövetség alelnöke, és többször kikelt már Blatter ellen. 

Így már csak két riválisa maradt a FIFA-t 1998 óta irányító svájci Blatternek, Ali herceg mellett a portugál futball-legenda, Luis Figo indul még ellene. Figo szerdán jelentette ki, hogy továbbra is független indulóként tekint magára, a jordán jelölt pedig korábban azt mondta, a legfontosabb, hogy egy igazán erős induló legyen Blatterrel szemben, szóval ő sem zárta ki, hogy visszalépjen valaki javára, ha úgy alakul. 

Figo nemrég azt mondta, hogy a FIFA-nak komoly gondjai vannak a demokráciával, mert Blatter kihívóinak lehetőségük sincs arra, hogy felszólaljanak a kontinentális szövetségek kongresszusain, és az is lehet, hogy az elnökválasztás nem lesz tiszta.