Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Na most épp mi derült ki a FIFA-ról?

2015.06.06. 16:41

Amióta Sepp Blatter lemondott a FIFA-elnökségéről, naponta jönnek a különböző hírek arról, hogy a szervezetet 1998 óta irányító Blattert vagy éppen más vezetőt mivel gyanúsítanak meg. 

A mai nap sem kivétel, nézzük mivel vádolták meg a FIFA-t az elmúlt 24 órában.

  • A korábbi ír szövetségi kapitány, Giovanni Trapatton a legújabb botrányról nyilatkozott, ami arról szól, hogy a FIFA lefizette az íreket, hogy ne pereljenek, miután a franciák Henry kezezése után ejtették ki őket a vb-pótselejtezőről. Az íreket akkor irányító Trapattoni szerint Blatter a kiesés után odament hozzá, és azt mondta, hogy keresse meg később, majd kitalálnak valamit, hogy enyhítsék a fájdalmat. "Fogalmam sem volt akkor, mit akar, a kezét nyújtotta, de én nem ráztam meg az övét, mert nem vagyok kétszínű" - mondta az edző.
     
  • Jack Warner korábbi FIFA-vezető állítólag hétmillió dollárért cserébe szállította volna Egyiptomnak a 2010-es világbajnokság rendezési jogát. De Egyiptom nem volt hajlandó vesztegetni. Nem is rendeztek világbajnokságot. "Nem gondoltam volna, hogy a FIFA ennyire korrupt" - mondta a korábbi egyiptomi sportminiszter Aley Eddine Helal.
  • Az angolok 2018-as, elbukott vb-pályázatát irányító Simon Johnson szerint Blatter lemondásával elvesztette a támogatását a 2022-es katari vb, és még az is elképzelhető, hogy új szavazás lesz. Az angolok ugyanakkor jelezték, hogy a korábbi hírek ellenére nem akarják sem a 2018-as, sem a 2022-es vb-t sem megrendezni, ha úgy alakul.
  • Los Angelesben pénteken mutatták be a FIFA-ról és Sepp Blatterről szóló propaganda filmet, de a bemutatóra összesen két ember ment el, írja a Reuters