Lenke
14 °C
28 °C

A hollandok poénra vették az Üllöi úti zárt kapus meccset

2015.07.08. 20:50

A Go Ahead Eagles vezetőedzője azt mondta, szeretnének örömet szerezni szurkolóiknak, de csakis bátrabb játékkal vehetik sikerrel csütörtökön a Ferencváros elleni Európa Liga-selejtező visszavágót, írja az MTI.

Dennis Demmers elmondta, a magyar csapat vasárnapi teljesítménye, amelyet a Videoton elleni 3-0-ra megnyert Szuperkupa-mérkőzésen mutatott, figyelemre méltó, ugyanakkor nekik a saját játékukra kell koncentrálni. Hozzátette, az első mérkőzésen - amelyen 1-1-es döntetlen született - kissé visszafogott teljesítményt nyújtott csapata, amelynek a visszavágón mindenképpen többet kell birtokolnia a labdát ahhoz, hogy sikeresen szerepeljen.

A találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg, a szakember megjegyezte, nagyon sajnálja, hogy rajtuk kívül álló okok miatt ezzel őket is büntetik, ugyanakkor tisztában van a szabályokkal, amelyeket mindenkinek be kell tartania.

Legalább talán a játékosok meg is hallják, amit mondok

– viccelődött a szakember hozzátéve, hogy Hollandiában óriáskivetítőkön nézik majd a meccset a szurkolók.

Sander Duits futballistája megjegyezte, nagyon sajnálja, hogy nem lehetnek nézők a mérkőzésen, ugyanis gyönyörűnek tartja a Groupama Arénát, ahol hatalmas élmény lehet játszani. Hozzátette, az, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a visszavágót, talán számukra jelent így előnyt. Az első meccsen talán kissé lebecsülték a Ferencvárost, de ezt a hibát nem követik el újra - mondta.

Thomas Doll Fradi-vezetőedző elmondta, az 1-1-gyel jó eredményt értek el idegenben, ezzel együtt biztos abban, hogy a visszavágón nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást. Hozzátette, a hollandiai találkozó óta frissebb és felkészültebb csapata, amely megpróbálja majd a saját játékát rákényszeríteni az ellenfélre. Megjegyezte, a Szuperkupa vasárnapi elhódítása a bajnok Videoton otthonában remek hangulatot teremtett az öltözőben, a játékosok pedig jó erőben vannak, így a csapatnak nem jelent különösebb terhelést, hogy háromnaponta tétmérkőzést kell játszania.

A visszavágót csütörtökön 20.30 órától rendezik a Groupama Arénában. Azért zárt kapuk mögött, mert az FTC-t a tavalyi, Rijeka elleni EL-mérkőzésen történt szurkolói viselkedés miatt ezzel büntette az európai szövetség