Márta, Flóra
20 °C
33 °C

A Videoton-edző gratulált a történelmi sikert elérő játékosainak

2015.07.23. 09:42

A Videoton még sosem jutott el a Bajnokok Ligája harmadik fordulójába, úgyhogy a walesi The New Saints ellen kiharcolt csütörtök esti továbbjutást történelminek is lehet nevezni. A csapat edzője, Bernard Casoni, aki még a meccs után azt mondta, hogy a BATE ellen jobb játékra és jobb játékosokra lesz szükség, meg is tette ezt az esti sajtótájékoztatón. 

Történelmi sikert ért el a csapat. Gratuláció jár a játékosoknak, mert túlléptek önmagukon és küzdőszellemből jól vizsgáztak. A TNS rendkívül visszahúzódott és jól védekezett, ha sikerült volna korábban gólt szereznünk, biztos, hogy felszabadultabbak lettek volna a játékosok. Az ellenfél találatánál sem fordult meg a fejemben a kiesés gondolata, hiszen sok helyzetet alakítottunk ki előtte és utána is, gólra törően játszottunk, bíztam a csapatban. Felemelt fejjel küzdöttünk végig, ami a jövőre nézve pozitív. Juhász sérülése sem könnyítette meg a dolgunkat a második félidőben, de összességében azt kell, hogy mondjam, a célunkat elértük.

- idézi a vidi.hu az edzőt. A meccsről a nagyobb angol lapok, például a BBC is írt, tudósításukban úgy fogalmaznak, hogy a magyar bajnokot sokkolta a TNS 79. percben szerzett gólja. Megjegyzik, hogy a walesi bajnokság egyetlen profi csapataként az volt a The New Saints célja, hogy beállítsa történelmi rekordját, és ismét a BL-selejtező harmadik körébe jusson, ám ez nem sikerült.

A Videoton következő körös ellenfele már ismert, a fehérorosz BATE-val játszanak majd, amely az ír Dundalk otthonában játszott 0-0-t, de az első meccsen elért 2-1-gyel továbbment. 

A BATE tavaly a Debrecennel került össze a BL-selejtező harmadik körében, és a második mérkőzésen egy 94. percben szerzett góllal jutott tovább.