Eb: megmaradt a magyar egyenes kijutás esélye

2015.10.12. 23:25
Előzmény (1)

A hétfői Eb-selejtezők legfontosabb kérdése az volt, hogy a magyar válogatottnak megmarad-e az esélye arra, hogy pótselejtező nélkül, egyenesen, legjobb harmadikként kijusson az Európa-bajnokságra: megmaradt.

A spanyolok ugyanis 1-0-ra győztek Ukrajnában, ezzel megfosztották a hazaiakat a legjobb harmadik hely lehetőségétől, továbbra is Magyarország foglalja el ezt a pozíciót.

Az ukrán-spanyol remek meccs volt, a vendégek a B csapatukkal álltak ki, ami csak egy helyen különbözött a jósolttól, Fabregas kezdett Mata helyett, de így is korán megszerezték a vezetést. Gyönyörűen kimunkált Nolito-Thiago - két Barca-nevelés - összjátéka végén az abszolút újonc Mario stukkolt a kapuba.

Nem telt el 25 perc, a spanyolok el is dönthették volna a meccset, de az ő buktatásáért megítélt büntetőt Cesc Fabregas rosszul rúgta, Pjatov kapus kivédte.

A meccs jobbik kapusa mégsem ő volt, hanem David De Gea, aki még 0-0-nál az év védését mutatta be, majd a 60. percig legalább négyszer nagyot fogott, és még a 85.-ben is káprázatosan ért le egy közeli próbálkozáshoz. Annyira jól védett, mintha tudta volna, hogy itt a magyar kijutás a tét, ugyanis a spanyoloknak már semmi nem múlt ezen a mérkőzésen, már előtte kijutottak.

A C csoportból így Szlovákia ment ki másodikként, mivel Luxemburgban nyert 4-2-re, Ukrajna pótselejtez.

Azaz kedden a török-izlandi és a lett-kazah selejtezőkön múlik, hogy azonnal kimegy-e az Eb-re Magyarország, vagy pótselejteznie kell.

A többi keddi csoportmeccs lényege, hogy az oroszok kivívták a második helyet, így a svédek - Zlatan szép gólt lőtt - pótselejteznek. Ausztria már kijutott az utolsó forduló előtt közülük.

Anglia és Svájc is kiment már korábban, a szlovénok pótselejteznek mögöttük.

Eredmények, 10. forduló:


    C csoport:
Fehéroroszország-Macedónia 0-0
Luxemburg-Szlovákia 2-4 (0-3)
Ukrajna-Spanyolország 0-1 (0-1)
    A csoport végeredménye: 1. (Eb-résztvevő) Spanyolország 27 pont, 2. (Eb-résztvevő) Szlovákia 22, 3. (pótselejtezős) Ukrajna 19, 4. Fehéroroszország 11, 5. Luxemburg 4, 6. Macedónia 4

    E csoport:
Észtország-Svájc 0-1 (0-0)
Litvánia-Anglia 0-3 (0-2)
San Marino-Szlovénia 0-2 (0-0)
    A csoport végeredménye: 1. (Eb-résztvevő) Anglia 30 pont, 2. (Eb-résztvevő) Svájc 21, 3. (pótselejtezős) Szlovénia 16, 4. Észtország 10, 5. Litvánia 10, 6. San Marino 1
    G csoport:
Ausztria-Liechtenstein 3-0 (1-0)
Oroszország-Montenegró 2-0 (2-0)
Svédország-Moldova 2-0 (1-0)
    A csoport végeredménye: 1. (Eb-résztvevő) Ausztria 28 pont, 2. (Eb-résztvevő) Oroszország 20, 3. (pótselejtezős) Svédország 18, 4. Montenegró 11, 5. Liechtenstein 5, 6. Moldova 2
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM