Csongor
0 °C
9 °C

Bogdánt már az EL-keretből is kihúzta Klopp

2016.02.04. 16:35

Bogdán Ádám, az FC Liverpool magyar válogatott kapusa biztosan nem lép pályára a labdarúgó Európa Liga tavaszi, egyenes kieséses szakaszában, írja az MTI.

A legjobb 32 között érdekelt klubok legfeljebb három új játékost nevezhettek a keretükbe, és bármennyi nevet törölhettek onnan. A Liverpool és Jürgen Klopp edző élt a lehetőséggel, a három kikerülő labdarúgó között ott van a magyar légiós is.

Bogdán tavaly nyáron került az Anfield Roadra, ahol eleinte második számú kapusként számítottak rá, de miután az Exeter elleni FA-kupa-meccsen(2-2), illetve korábban a Watford ellen 3-0-ra elvesztett bajnokin is nagyot hibázott, kispados lett. Jürgen Klopp vezetőedző visszarendelte a skót Aberdeen együttesének kölcsönadott walesi Danny Wardot, aki Bogdán helyett bekerült az EL-keretbe.

Az Európa Liga egyenes kieséses szakaszának első fordulójában - amelynek tétje a 16 közé kerülés - a Liverpool ellenfele a német Augsburg lesz.

A portugál Bragával játszó svájci Sion keretében változatlanul megtalálható Vanczák Vilmos, a tavaly nyáron igazolt Mervó Bence viszont továbbra sem lép pályára nemzetközi meccseken. A 32-es mezőnyből csupán egyetlen klub, az olasz bajnokságban listavezető Napoli nem élt a keret változtatásának lehetőségével.

A párharcok első mérkőzéseit február 18-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.