Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

A Liverpool nem hagyta, hogy spanyol döntő legyen az EL-ben

2016.05.05. 23:04

Az Európa Liga elődöntőinek csütörtöki visszavágóin az volt a kérdés, hogy a második számú kupasorozatban is spanyol házidöntő lesz-e. A BL-ben a két madridi csapat, a Real és az Atletico találkozik.

Az előző két sorozatot megnyerő Sevilla a 2-2-es idegenbeli meccse után jó esélyekkel fogadta az ukrán Sahtar Donyecket, és hazai pályán 3-1-re verte ellenfelét. A félidő még 1-1 volt, a fordulás után a második találatát jegyző Gameiro és Mariano negyedóra alatt el is döntötte a meccs sorsát.

Sevilla-Sahtar 3-1

A Sevilla mindent erre a sorozatra tett fel, hiszen a bajnokságban nem állnak jól, és már nincs esélyük a BL elérésére.

Még inkább ez a megállapítás a Liverpoolra, mert az angolok csak a nyolcadik helyen állnak, így ha jövőre BL-t akarnak, kénytelenek megnyerni a baseli döntőt.

Amilyen rosszul végződött Jürgen Klopp csapatának a múlt heti meccs Villarrealban – az utolsó pillanatokban kaptak egy gólt –, olyan jól kezdődött a visszavágó.

A spanyolok ugyanis kihagytak két helyzetet, míg a Pool az elsőt értékesítette mindjárt a hetedik percben. Pontosabban a spanyol Villarreal védője, Bruno Soriano nyúlt rosszul a labdához, és védhetetlenül vágódott be róla a kapuba a labda.

Liverpool-Villarreal 3-0

A 63. percben Sturridge egy lepattanó labdát a kapuba juttatott, aztán Kassai Viktor Ruiznak másodszor is felmutatta a sárga lapot. A spanyolok szinte biztosan szóvá fogják tenni ezt az ítéletet, és valószínűleg egy büntetőt is reklamálnak majd.

A 81. percben Lallana mindent eldöntött, miután Sturridge rosszul találta el a labdát szemben a kapuval, a középpályásnak azonban nem volt nehéz dolga három méterről bepasszolnia.

A finálét május 18-án rendezik.