Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Női csapathoz küldtek büntetésből edzeni két futballistát

2016.10.04. 20:28

A klub női csapatával kell edzenie a Sparta Praha két futballistájának, mert sértő megjegyzést tettek egy női partjelzőre, írja az MTI.

A Sparta vasárnap 3-3-as döntetlent játszott a Zbrojovka Brno otthonában a cseh bajnokság kilencedik fordulójában. A prágaiak Lucie Ratajová partjelzőt hibáztatták, amiért a hazaiak egyenlítése előtt nem intett lest. Tomas Koubek kapus, és Lukas Vacha középpályás is azt mondta, hogy: „A nőknek a konyhában a helyük, nem férfiak mérkőzésén játékvezetőként".

Adam Kotalik a klub alelnöke elmondta, hogy: „A két futballistának több napig a klub női csapatának edzéseit kell látogatnia, hogy a saját szemükkel meggyőződjenek róla, a nők rendkívül értékesek a konyhán kívül is."

Miroslav Pelta, a Cseh Labdarúgó Szövetség elnöke teljesen elfogadhatatlannak nevezte a játékosok nyilatkozatát. Koubek és Vacha bocsánatot kért megjegyzéséért. „Közvetlenül a meccs után mondtam valamit, amit már megbántam, szeretnék elnézést kérni minden nőtől" – írta közösségi oldalán Koubek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!