Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Női csapathoz küldtek büntetésből edzeni két futballistát

2016.10.04. 20:28

A klub női csapatával kell edzenie a Sparta Praha két futballistájának, mert sértő megjegyzést tettek egy női partjelzőre, írja az MTI.

A Sparta vasárnap 3-3-as döntetlent játszott a Zbrojovka Brno otthonában a cseh bajnokság kilencedik fordulójában. A prágaiak Lucie Ratajová partjelzőt hibáztatták, amiért a hazaiak egyenlítése előtt nem intett lest. Tomas Koubek kapus, és Lukas Vacha középpályás is azt mondta, hogy: „A nőknek a konyhában a helyük, nem férfiak mérkőzésén játékvezetőként".

Adam Kotalik a klub alelnöke elmondta, hogy: „A két futballistának több napig a klub női csapatának edzéseit kell látogatnia, hogy a saját szemükkel meggyőződjenek róla, a nők rendkívül értékesek a konyhán kívül is."

Miroslav Pelta, a Cseh Labdarúgó Szövetség elnöke teljesen elfogadhatatlannak nevezte a játékosok nyilatkozatát. Koubek és Vacha bocsánatot kért megjegyzéséért. „Közvetlenül a meccs után mondtam valamit, amit már megbántam, szeretnék elnézést kérni minden nőtől" – írta közösségi oldalán Koubek.