Kleinheisler: Fel kell vennem a tempót, de nem hiszem, hogy gond lenne

2016.02.02. 21:57

Négy nappal Bundesliga-bemutatkozása után beszélt volt klubja, a Puskás Akadémia weboldalának németországi mindennapjairól és brémai beilleszkedéséről Kleinheisler László. A válogatott támadója a téli szünetben szerződött a Videotonon keresztül külföldre.

Ahogy az ilyenkor általában lenni szokott, kint minden jó, mindenki barátságos a magyar játékossal, németül még nem tud, de angolul kommunikálál, a drukkerek már megismerik, és nemsokára lesz saját házuk is. Kint van vele a barátnője, így minden könnyebb.

A csapatban a hétvégén, a Hertha elleni 3-3-on játszott először, félórát, csereként, és elmondta, mindkét edző elismerően nyilatkozott a teljesítményéről, társai is elégedettek voltak vele.

"A hét elején két edzésünk van, és meccs utáni napon is tréningezünk, csak következő napon pihenünk. Fizikálisan nagyon kemények az edzések, fel kell vennem az itteni tempót, de nem hiszem, hogy ezzel gond lenne. Egyre erősebbnek érzem magam" - mesélte a válogatott 21 éves tehetsége.

Célja természetesen, hogy ottlegyen a nyári Eb-n, meglepő lenne, ha épp őt hagyná ki Bernd Storck kapitány, aki felfedezte, és végig bízott benne.

Ami kint legjobban megfogta, az a hangulat.

"A Schalke elleni meccsen megtorpantam egy pillanatra, mikor kiléptem a játékoskijáróból. Nem tudom pontosan, hány tízezren voltak a lelátón, de félelmetes atmoszférát teremtettek a szurkolók. Kirázott a hideg, amikor a tábor rázendített a szurkolásra - emlékezett első meccsére, amikor még a kispadon hagyták. - A Hertha ellen alig vártam, hogy beálljak végre. Leírhatatlan érzés volt. Nem szoktam izgulni, most se tettem, csak elképesztően koncentráltam, hogy minden megmozdulásom pontos legyen. Hamar belejöttem, szerencsére nem volt semmi gond."

Összességében teljesen pozitív mind a magán, mint a munkahelyi élete: "Biztosítottak arról, hogy ha ilyen keményen dolgozom, hamar meglesz a helyem a csapatban. Rendkívül motivált vagyok".

A Werder a következő fordulóban, pénteken Mönchengladbachban játszik, a meccs este fél kilenckor kezdődik, és az Eurosporton élőben lehet nézni.  • Hírek
  • Személyi kölcsön