Gergely
4 °C
23 °C

Storck 84 perc után félbeszakította a válogatott edzőmeccsét

2016.05.13. 21:37

Bernd Storck szövetségi kapitány elégedett az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott teljesítményével, miután pénteken 4-0-ra legyőzték az U21-es csapatot az ausztriai edzőtáborban. Olyannyira, hogy 84 perc alatt eleget látott a csapatból, így idő előtt lefújta a meccset.

„Nem szabad túlértékelni a mai kétkapus játékot, de összességében elégedett vagyok” - idézi a német szakember értékelését az MTI.

Storck hozzátette, hogy játékosai gyors futballt játszottak, sok helyzetet dolgoztak ki, és a fiatalok is jól szálltak be a mérkőzésbe, illetve kiváló volt az összhang a csapatrészek között – ezt igazolja az is, hogy a gólokat Pintér Ádám, Lencse László, Sallai Roland és Korcsmár Zsolt szerezték. Korcsmár végül egy kisebb sérüléssel hagyta el a pályát, Lang Ádám pedig egy percet sem játszott. A védelem is megfelelően dolgozott, mert az U21-esek legígéretesebb támadásait is sikerült megakasztani.

Ausztriai edzőmérkőzés a magyar felnőtt és U21-es válogatott között.
Ausztriai edzőmérkőzés a magyar felnőtt és U21-es válogatott között.
Fotó: mlsz.hu

„Nagyon kemény edzésnapokon vannak túl a futballisták, ez meglátszott az utolsó húsz percben, de az Európa-bajnokságra már csúcsformában lesz mindenki” - ígérte Storck, aki minden igényt kielégítőnek nevezte a Bad Kleinkirchheim-i körülményeket.

A magyar válogatott jövő szerdáig készül Ausztriában, majd pénteken 18 órától az Afrika-bajnok Elefántcsontparttal vív barátságos mérkőzést a Groupama Arénában. Ezt követően hétfőtől ismét Bad Kleinkirchheimben folytatódik a felkészülés, az Eb előtti utolsó barátságos találkozót pedig június 4-én a világbajnok német csapattal játsszák a magyarok Gelsenkirchenben.

Az Eb-n sorrendben Ausztria, Izland és Portugália lesz a válogatott ellenfele.