Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Nemierőszak-botrány, a legjobb spanyol kapust gyanúsítják

2016.06.10. 16:14

Update: A botrány kirobbanása óta De Gea határozottan tagadta az őt ért vádakat, illetve hogy már el is hagyta volna a spanyol válogatottat: "Megdöbbentettek a hírek. A dolog nagyon súlyos és teljesen hamis. Ezek a vádak még több erőt adnak nekem az edzésekhez, és ahhoz, hogy segítsem a csapatomat. Azt mondanak, amit akarnak, minden hazugság. Folytatom a felkészülést tovább."

Órákkal az Eb-rajt előtt hozták sorra a spanyol lapok, hogy 2012-ben az akkori spanyol U21-es válogatott három tagja, David De Gea, Isco és Iker Muniain megerőszakolhattak egy nőt. Az érintett erről Torbe, egy híres spanyol pornófilm-rendező bírósági tárgyalásán beszélt, amin Torbe kiskorúakkal történő közösüléseiről készített videófelvételek miatt állt bíróság elé.

A tanúvallomást tartalmazó jelentések szerint a Manchester United kapusa, David De Gea nem erőszakoskodott, de ő vette rá verbális és testi kényszerítéssel, hogy közösüljön Iscóval és Muniainnal is, miután azok felcsábították egy hotelszobába.

David De Gea
David De Gea
Fotó: David Ramos / Europress / Getty

Az Eldiario.es cikke szerint a tanúvallomás még 2015. június 3-án történt, annak tartalma viszont csak most került nyilvánosságra. A hivatalos rendőrségi jelentésben csak Iker Muniain és David De Gea neve szerepel, Iscóé nem. Az egyelőre kétséges, hogy valóban a már a Real Madridban játszó középpályásról van-e szó, az iratok szerint ugyanis a csak "3. számú védett tanú" néven említett nő arra kérte De Geát, hogy azonosítsa neki a másik tettest, a kapus viszont csak annyit válaszolt neki, hogy egy másik Bilbao-játékosról van szó. A nő viszont később egy másik csapat játékosát azonosította.

A The Sun azt írta, De Geát, a kétszeres címvédő spanyol válogatott kapusát hazaküldik az Eb-ről, de ezt senki nem erősítette meg, a spanyol futball szakírója, Guillame Balague cáfolta is.