Ha az angolok, oroszok balhéznak, kirúgják őket az Eb-ről

2016.06.12. 16:27

A szombati Anglia-Oroszországot kísérő erőszakhullám után az UEFA vasárnap figyelmeztette mindkét ország futballszövetségét:

amennyiben a szurkolóik folytatják az erőszakoskodást, úgy a válogatottakat kirúghatják a tornáról.

Az európai szövetség úgy fogalmazott, nem fognak hezitálni, hogy súlyosabb szankciókkal büntessék a csapatokat. Azt írták, mindkét szövetségnek javasolták, figyelmeztessék a drukkereiket, hogy megfelelően viselkedjenek. 

A szombati csoportmeccs előtt folyamatosan verekedtek egymással az angol és orosz szurkolók, de a helyiekkel is összebalhéztak. A stadionban a lefújás után volt botrány: az oroszok rátámadtak az angolokra, akik a korlátokon átugrálva menekültek. 

Az esély viszont megvan a balhéra mindkét fél részéről: az angolok következő meccse Wales ellen lesz Lens-ban csütörtökön, kiemelt biztonsági kockázatú esemény, a belvárosban alkoholt sem fognak árulni, hogy elkerüljék a komolyabb balhét.

Abból is baj lehet, hogy sok angol szurkoló a Lens-hoz közeli Lille-ben száll majd meg, ahol szerdán az oroszok játszanak majd Szlovákiával, úgyhogy ismét összefuthat egymással a két tábor. 

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM