Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Balhéveszélyre figyelmeztetik a Marseille-be utazó magyarokat

2016.06.15. 12:56

Az Európa-bajnokság ideje alatt Franciaországban is dolgozik egy magyar rendőri kontingens, ez adott ki szerdán egy fontos közleményt, melyben a helyi hatóságokra hivatkozva

azt javasolják a Marseille-be utazó magyar szurkolóknak, hogy ne a belvárosból vonuljanak a stadionhoz, mert balhéba keveredhetnek az útvonalon.

Azt írják, hogy a városközpontban az átlagosnál nagyobb a veszélye annak, hogy más szurkolókkal vagy helyi drukkerekkel összeütközzenek, még a vétlen szurkolók is. 

Marseille-ben hatalmas zavargások voltak múlt szombaton, és nemcsak az oroszok és az angolok verték egymást, hanem beszálltak a helyi huligánok is. 

A közleményben megjegyzik, hogy a szurkolók által tervezet vonulási útvonalat közlekedési szempontból sem tudják biztosítani, mert azon a szokásos forgalom lesz. Ehelyett azt javasolják, hogy a szurkolói zónától menjenek a stadionhoz, mert ez biztonságos útvonal. 

Felhívják a magyar drukkerek figyelmét arra is, hogy

  • a városban tilos alkoholt fogyasztani közterületen, a szurkolói zónákban lesz alkohol
  • a rendbontókat a francia rendőrség letartóztatja, és gyorsított eljárásban elítélik őket, akár ki is toloncolhatják őket Franciaországból.