Az Eb 10. napja, a magyarok már csak egy kávét kérnek

A csoportkörök utolsó meccsei jönnek

Élő
2016-06-19T174413Z 109359853 MT1ACI14445843 RTRMADP 3 SOCCER-EUR
Index
2016.06.19. 14:37

Összefoglaló

Magyarország már szinte biztosan továbbjutott, már csak a lehetséges ellenfeleket kell nézni
Svájc-Franciaország és Románia-Albánia meccsek egy időben, 21 órától.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ronaldo csak a futballistákkal zord, a rajongóival azonban kenyérre kenhető, a csúfos tegnapi x után is szelfizett egyet az egyikükkel, amiről Oliver Kahnnak, a német válogatott korábbi tapló kapusának remek asszociációja támadt, és kitwittelte az egyik rajongójával való feledhetetlen találkozását. És mit írt hozzá? Hogy szerencsére annak idején még nem voltak okostelefonok. Íme:

  • A Mirror írja, tehát nem vagyunk benne 100 százalékig biztosak, de a francia rendőrség keresi azokat a magyar szurkolókat, akik állítólag náci karlendítéssel üdvözölték egymást és a meccset Izland ellen. A lap rendőrségi forrása hangsúlyozza, hogy mennyire sokkoló volt látni a fekete egyenpólóba öltözött szélsőjobbos ultrákat karlendíteni. Franciaországban az ilyet komolyan veszik, és akár börtönbüntetés is járhat a rasszizmus elleni törvény megsértéséért.

    A magyar szurkolók egy csoportja miatt amúgy is UEFA-eljárás indult, mert átmásztak a kerítésen, balhéztak, ezért a rendezőknek paprika sprayt kellett használniuk a megfékezésükre.

    • nem nyer Románia Albánia ellen,
    • nyer Anglia Szlovákia ellen,
    • Németország veri az észak-íreket,
    • nem nyer Csehország Törökország ellen,
    • nem kap ki Olaszország tét nélkülin az írektől (utánunk).

    Ha ebből legalább kettő fönnáll, biztosan továbbjutottunk, írja olvasónk, Kilgore Trout.

  • Este Svájc-Franciaország és Románia-Albánia. Csak kényelmesen hátradőlve nézhetjük, remélve, hogy az utóbbi iksz lesz. Melyik meccset nézi?

    Melyik meccset nézi?

  • Egy olvasónk találta ezt a számítást a román Prosport oldalán.

    Vannak már biztosan továbbjutók, és jó látni, hogy az F csoportból nekünk van a legtöbb esélyünk.

    grafic
  • A tegnapi meccsen elővezetett csoportos szektorátmászás, illetve görögtüzezés, valamint füstbombázás miatt. Mivel a rendezőkkel is volt némi balhézgatás, meg a pirotechnika is látványosabb volt, valószínűleg a büntetés összege is nagyobb lesz.

    Persze ezúttal sem vagyunk egyedül, most olyan européer társasággal együtt járnak el ellenünk, mint a portugálok és a belgák.

  • Nincs ember a Földön, aki számba tudná venni, hogy az orosz propagandisták hányféle módon, és milyen módszerekkel próbálják Putyin népszerűségét növelni, és maguk mellé állítani, egyben a nyugati ideált lerombolni a magyarok képzeletében. Itt van például ez a Facebook-oldal, a Kiállunk Oroszország mellett, ami töretlen lelkesedéssel, nem csillapodó energiával szállítja a Kreml híreit, és azt az értelmezést, ami az orosz politika szerint az egyedül üdvözítő. Már-már hangzatos sikereket könyvelhetnek el, emlékezzünk csak, és üzenjük Brüsszelnek, erre jön egy tökelütött bíró, aki befúj egy ilyen pehely könnyű tizenegyest a magyarok ellen.

    Hát nincs az a tudatosan felépített stratégia, amit ezzel az egy döntéssel egy csapásra ki ne lehetne végezni. Meg is kapták a magukét a Facebookon az "oroszok", szegény admin meg alig győzte moderálni a kommenteket. És gondoljunk csak bele, milyen nehéz lehetett neki, amikor szembesült a meggyőzni kívántak felháborodásával, miközben az Ügynek sem fordíthatott hátat.  

    Tegnap este óta törölték is azt a poszot, amiben a tegnapi admin mindenkit figyelmeztetett, hogy kapásból ki lesz bannolva, ha "oroszbírózik", és ma reggelre egy másik kolléga már higgadtan próbálta csitítani az indulatokat, és törölték a tegnapi bejegyzést.

  • Magyar csapat | cikkünk a témában: Indexvideó

    Ausztriának rúgtunk 2-t, Izlandnak 1-et, Portugáliának majd 3-at!

    A magyar-izlandi 1-1 után a válogatott játékosai arról meséltek, mire számítanak Ronaldóék ellen, és mit szóltak a 25 ezer, néha petárdázó magyar szurkolóhoz.

    Ausztriának rúgtunk 2-t, Izlandnak 1-et, Portugáliának majd 3-at!
  • meccsen negyedik játékvezető lesz. Azt a meccset amúgy majd a holland  Björn Kuijpers vezeti.

  • Miután itthon egyetlen valamirevaló klub sem látott benne fantáziát, Nagy Ádám végül edzői közvetítésével egy angolok üzemeltette focisuliban kötött ki Spanyolországban, majd az egyesülettel együtt átköltözött Portugáliába is egy évre. Itt készült róla ez bemutatkozó videó, amelyen botrányosan fiatal, jól nyomja a freestyle-t és még egy pár szép gólt is rúg:

  • Az Izland-Magyarország-meccs napján „számos telefonos megkeresés futott be a marseille-i konzuli irodához (...) a mérkőzés előtt legtöbben a parkolással és a belépőjegyekkel kapcsolatos tudnivalókról érdeklődtek. A meccs után többen jelezték, hogy a P+R parkolóban autójukat feltörték, onnan kisebb értékeket eltulajdonítottak (telefon, GPS). A konzul segített tolmácsolni a rendőrségi jegyzőkönyv felvételéhez.” 

    A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint 2 magyart túlzott alkoholfogyasztás miatt szállítottak kórházba , 4-en pirotechnika és maszk birtoklása miatt, illetve garázdaság és stadionbeli verekedés miatt a rendőrségen kötöttek ki.

  • de az izlandiak elleni meccsen kiváló helyzetből láthatta, mi is történt a büntető előtt. És abból a szemszögből valóban úgy nézhetett ki, hogy volt kontakt Kádár és az izlandi között, és amint írtuk, Szergej Karaszjov aztán tényleg az a fajta, aki könnyű szívvel fúj be büntetőt, ez nála erős elfogultság nélkül is az lehetett.

    A videót az Nso.hu-n láttam.

  • Eddig (kipi-kipp-kopp) nem Cristiano Ronaldo tornája ez a mostani. Cé a portugál válogatott két meccsén hússzor(!) lőtt kapura, és ebből lett null darab gól.

    A 20 lövés az annyira sok, hogy 9 válogatottat is megelőz vele a vonatkozó listán, míg másik kettővel holtversenyben áll a mezőny közepén.

  • Az ország egyik fele nem érti, a másik felének meg a könyökén jön ki a sztori, hogy miként lett a szurkolók himnusza egy Soho Party dalból. Ésszerű magyarázat természetesen nincs, valamiért ez a dal és szöveg egyszer csak megborzongatta a válogatottat külföldre is elkísérő szurkolók lelkét, és azóta éneklik. 

    Amiben viszont mindenki egyetért, hogy az első nyilvános előadás a tavaly októberi Görögország-Magyarország mérkőzésen volt:

  • Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) díjazza a csoportkörben győzelmeket és a döntetleneket. Mivel a magyarok egyszer nyertek és egyszer döntetlent játszottak, eddig 1,5 millió eurót kapnak.

    A döntetlen félmilliót ér.

    Ha a csapat továbblép, amire minden esélye megvan, akkor újabb 1,5 millió eurót kap a szövetség.

    Az így összejött pénz 30-40 százaléka a játékosoké, 15-20 százaléka a szakmai stábé, a többit magánál tartja a szövetség.

  • Egymás nyakába kapaszkodott tegnap az ország. Felemelő képek a tegnapi ünnepről, Marseille utcáitól a budapesti városligetig:

  • Méghozzá milyet:

  • A reggeli newsroom csalódottságát tolmácsolnám ezzel a poszttal.

    Pedig Huszti István a pálya széléről remekül elkapta ezt az időtlen pillanatot. Ha belekattintanak a képbe, nagyban is megnézhetik!

  • Az áldozat németes neve ellenére venezuelai, amiből önök már tudják is, hogy a Copa Americára kanyarodtunk, ahol a negyeddöntőket játszották, míg mi festett arccal ugráltunk a villamos tetején.

    Az amúgy is elég rossz napokat élő venezuelaiak simán kikaptak Argentínától (4-1-re),  a meccs legnagyobb vesztese kétségtelenül Luis Manuel Seijas Gunther, aki úgy döntött, megpanenkáztatja Romerót.Így sikerült.

  • Ennek a szegény hülye magyar ultrának legalább annyi szerencséje volt, hogy nem törte össze magát. Honfitársunk a kifeszített molinón próbált átavászkodni egyik szektorból a másikba, ám félúton leesett, méghozzá elég magasról. Mielőtt még örülhetett volna neki, hogy túlélte, már el is vitte a rendőrség. Érdemes megnézni a teljes képsorozatot.

  • Az izlandi szektorok szemben már rég üresek voltak a marseille-i stadionban, amikor nálunk még zúgott a "szép volt fiúk".