Elkezdődnek a nyolcaddöntők az Eb-n

Az Európa-bajnokság 16. napja

Élő
2016-06-22T164103Z 1125440246 LR1EC6M1AC58T RTRMADP 3 SOCCER-EUR
Index
2016.06.25. 14:03

Összefoglaló

Két pihenőnap után folytatódott az Európa-bajnokság a nyolcaddöntőkkel
Svájc-Lengyelország (1-1 továbbmentek a lengyelek)
Wales-Észak-Írország 1-0
Horvátország-Portugália 0-1
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hatkor kezdődik a nyolcaddöntőjük Wales ellen, és Michael O'Neill "good old fashioned British game-re", azaz régimódi angol rangadóra számít. Vagyis valami olyasmit képzeljünk el, mint egy mai angol másod- vagy harmadosztályú meccs. Nem valószínű, hogy szép lesz, de talán egy sokgólos csapongás kialakul belőle.

    O'Neill a stratégiát sem viszi túlzásba. "Játsszátok az életetek meccsét" - ezt mondta a játékosainak.

    De még mielőtt leírnánk őt, a magyar válogatottól még nem kapott ki - oké, egyszer Pintér Attila volt a kapitányunk - , de Storck csapatával is 1-1-et tudott játszani múlt ősszel.

  • mert olyan hajat vágatott magának a Horvátország-Portugália-nyolcaddöntőre, hogy ettől még a belga Radja Nainggolan is elszégyellné magát. 

    De lehet, hogy a horvátok ezzel készülnek a következő fejsérülésre készülnek. 

  • "Nagy sztori az övé, mindig is tehetséges volt, de csak 29 éves korára ismerték el. Az ő példája mutatja, hogy nem mindig kell korán megtörténniük a dolgoknak. Nem adta fel akkor sem, amikor nem volt válogatott, most meg bizonyítja, hogy nem csak az egyik legtehetségesebb Franciaországban, de egész Európában. Olyan jó, hogy Európa összes csapatán javítana. Minden benne van, amit az edző keres egy támadó futballistában. Tud gólt lőni, gólpasszt adni, és veszélyes pontrúgásokból. Bármelyik klubnak jól jönne" - mondta róla Zinedine Zidane a Mirrornak.

    Megnyílt a West Ham-irányító útja a Real Madridba?

    .

  • Több külföldi oldal is lehozta a magyar edzésen készült képen, amin a negyvenéves válogatott kapus kézenállással melegít.

    Fontos adalék: ma van a kézenállás világnapja. 

  • A hírek szerint a címvédő válogatott tíz játékosától vettek vér és vizeletmintát a kora reggeli látogatás alatt.

  • A nyolcaddöntő helyszínéről Németh Krisztián jelentkezett be.

    Mi már Toulouse-ban**** #csakegyutt

    Németh Krisztián "Nemo" (@krisztiannemeth9) által közzétett fénykép,

  • A holland Marco van Basten ugyanis ma 28 éve, az 1988-as Eb-döntő 88. percében vágta azt az emlékezetes kapásgólt a szovjeteknek, amivel bebiztosították az Eb-győzelmüket.

  • Az angol Daily Star azt írja, hogy az angol bajnok Leicester City is szeretné megszerezni a magyar válogatott Nagy Ádámot, akire az Európa-bajnokságon már többen is felfigyeltek.

    Állítólag a klub már tárgyalt is a Ferencvárossal az üzletről, és kifizetnék a kivásárlási árat, ami átszámítva 2 millió font. 

    Nagyot az utóbbi napokban már a Benficával, az Olympique Marseille-jel és a német Hamburggal is hírbe hozták. 

    A francia N’Golo Kantét amúgy is vinnék a Leicestertől, a hírek szerint a Real Madridtól is van ajánlata. 

  • A magyar válogatott játékos portugáloknak lőtt balos bombáját szavazták meg a csoportkör legszebbjének. Részletek itt!

  • A világbajnok német válogatott a szlovákokkal játszik majd nyolcaddöntőt vasárnap este hattól.

    Az északírek elleni utolsó csoportmeccs óta a vádliját fájlaló Boateng pénteken nem edzett együtt a csapattal, külön gyakorolt, kerékpározott és kocogott. A Bayern München hátvédjének óriási szerepe volt abban, hogy Joachim Löw csapata eddig még egyetlen gólt sem kapott a tornán, Mats Hummelsszel alkotott, világbajnok védőpárosuk remekül működik. (MTI)

  • A William Hill fogadóiroda a megjátszott tét 6,5-szeresét fizetné vissza magyar győzelem esetén a fogadóknak, írja az MTI.

  • a vasárnap esti, belgák elleni nyolcaddöntő helyszínére. Előbb buszra szállnak, aztán repülnek át a dél-francia városba.

  • Ezt most Piqué is megtanulta a spanyol válogatott edzésén. Kapott is egy baráti taslit a rutinos kapustól. 

  • Ezt a walesiek szövetségi kapitánya, Chris Coleman mondta a nyolcaddöntőt felvezető sajtótájékoztatón. Szerinte az dönti majd el a mérkőzést, hogy ki képes jobban teljesíteni ekkora nyomás és feszültség alatt.

    Az északírek sztárja, Kyle Lafferty viszont már arról beszélt, hogy mivel egyetlen meccsen dől el minden, ezért csak úgy mehetnek neki, hogy a győzelemre gondolnak. 

  • Svájc-Lengyelország, Saint-Étienne 15.00, v: Mark Clattenburg (angol)

    Svájc:

    Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez - Behrami, Xhaka, Dzemaili - Shaqiri, Embolo, Mehmedi

    Lengyelország:

    Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Grosicki - Milik, Lewandowski

    Wales - Észak-Írország, Párizs, Parc des Princes 18.00, v: Martin Atkinson (angol)

    Wales:

    Hennessey - Gunter, Chester, A. Williams, Davies, Taylor - Allen, Ledley - Ramsey, Bale - Robson-Kanu

    Észak-Írország:

    McGovern - Hughes, McAuley, Cathcart, J. Evans - Baird, Davis, Norwood, Ward, Dallas - Lafferty

    Horvátország-Portugália, Lens 21.00, v: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

    Horvátország:

    Subasic - Srna, Corluka, Vida, Strinic - Modric, Badelj - Brozovic, Rakitic, Perisic - Mandzukic

    Portugália:

    Rui Patrício - Vieirinha, Carvalho, Pepe, Guerreiro - William Carvalho, Joao Moutinho, André Gomes, Joao Mário - Nani, Ronaldo

    (MTI)

  • Nemcsak azért, mert elég botrányos a múltja a franciák elleni nyolcaddöntős párharcnak, hanem azért is, mert a szurkolóik elég kevés jegyet kaptak a lille-i mérkőzésre. 

    Az ötvenezres stadionban rendezendő nyolcaddöntőre ugyanis csak négyezer jegyet adtak az íreknek,  Roy Keane el is mondta, hogy nagyon csalódottak emiatt, mert arra számítottak, hogy ennél sokkal több drukker hajszolja majd őket. 

  • Henning Berg, a Videoton május elején kinevezett norvég edzője örül annak, hogy több játékosa a franciaországi Európa-bajnokságon szerepel a magyar válogatottban, és reméli, hogy teljesítményükkel inspirálni fogják a többieket.

    "Nagyon élvezik, hogy játszhatnak az Európa-bajnokságon, tudom, alig várták már, hogy ott lehessenek" - mondta Lang Ádámra és Juhász Rolandra utalva.

    Berg elmondta, hogy Norvégiában nagyon csalódottak voltak, amikor a magyarokkal szemben alulmaradtak az Eb pótselejtezőjében, de most már bízik benne, hogy a magyar csapat folytatja menetelését és túljut a belgákon a nyolcaddöntőben.

  • A vasárnap esti magyar-belga után várható szurkolói vonulás miatt lezárások lehetnek Budapest belvárosában, ezért vasárnap 23 órától hétfő hajnali 4 óráig az V., VI. és VII. kerületben lehetnek forgalomkorlátozások, közölte a rendőrség a honlapján.

    ASzent István körúton, a Teréz körúton, az Erzsébet körúton, a Király utcában, a Wesselényi utcában, a Károly körúton, az Akadémia úton, a József Attila utcában, a Széchenyi István téren és a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Erzsébet téren lehetnek szakaszosan és időszakosan zárások, írja az MTI. 

  • a ma 18 órás Wales-Észak-Írország-nyolcaddöntő. Ugyanis ha a magyar válogatott továbbjutna Belgium ellen vasárnap este, akkor ennek a párharcnak a győztesével játszana a lille-i negyeddöntőben.