új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • hétfőn 18 órától a Hősök terén lehet éltetni majd a magyar válogatottat, ahova a repülőtérről egyenesen érkeznek busszal. Lesz kurjongatás, örömködés, hajrá, magyarokozás! Legyél ott!

  • Az Opta statisztikái szerint Király Gábor nemcsak a legidősebb futballista, aki Európa-bajnoki meccsen pályára lépett, de az idei tornán még senkinek nem volt ennyi védése egy meccsen, mint neki.  

    A 40 éves magyar kapus tízszer védett a meccsen, és ugye még négyszer volt tehetetlen.

  • Ismét vad fieszta söpört végig a Nagykörúton.

    A vágatlan élőt itt tekintheti meg.

    Úgy ünnepelt Budapest, mintha világbajnok lenne a csapat
  • A magyar-belga Eb-meccs alatt jelentették be Miskolcon, hogy a továbbiakban nem Egervári Sándor lesz a Diósgyőr vezetőedzője.

    A holland 8-1 miatt is ismert volt szövetségi kapitány tavaly mindössze a kilencedik helyre tudta behozni a Diósgyőrt a bajnokságban, de ez ahhoz képest elég gyenge teljesítmény, hogy Miskolcon elviekben minden adott egy top 3-as csapat létrehozására.

    Utódjáról csak később döntenek, de Egervári már a második fontos távozó Diósgyőrben, miután Koman Vladimir is bejelentette, hogy más csapatot keres magának.

    Egervári Sándor egyik korábbi rajzával búcsúzunk.

  • Az összeg úgy jön ki, hogy az Eb-részvételért 8 millió jár, a csoportmérkőzéseken elér győzelemért további egymillió, döntetlenért pedig 500 ezer euró - ez a magyarok esetében összesen további 2 millió. A nyolcaddöntő résztvevői pedig 1,5 milliós jutalmat kapnak, írja az MTI.

    A negyeddöntőbe jutott csapatok újabb 2,5 millióhoz jutnak, míg a legjobb négy közé jutást 4 millió euróval honorálják. A döntő vesztese 5 millió euróval vigasztalódhat, az Európa-bajnok jutalma 8 millió. Az Eb-n összesen 301 millió eurót osztanak szét a négy évvel ezelőtti 196 millióval szemben.

  • A Skysport saját forrásaira hivatkozva azt írja, hogy a Borussia Dortmund támadója, az örmény Mhitarjan 26,7 millió fontért a Manchester Unitedhez igazolt. Most nem tudjuk, ez a kialkudott ár még a Brexit előtti ár-e, vagy már a jelentősen bezuhant font ismeretében megállapított összeg.

  • Ez volt az Index Facebook-coverképe a tegnapi meccsig. Valaki, valahol, valamit nagyon félreértett.

  • Bár az Eb miatt még nem pörgött fel igazán az átigazolási piac, a Liverpool azért alaposan belehúzott, és vasárnap megegyezett a Southamptonnal a szenegáli szélső, Sadio Mané leigazolásáról.

    Ha Mané sikerrel átesik a hétfői orvosi vizsgálaton is, akkor 30 millió font körüli összeget fizetnek érte a Vörösök. 

    A Southampton az utóbbi években kis túlzással a Liverpool nevelőegyesületeként funkcionál: két éve Ricky Lambert, Adam Lallana és Dejan Lovren, tavaly pedig Nathaniel Clyne igazolt a déli kikötővárosból az északiba. 

    Mané tavaly 11 gólt szerzett a Premier League-ben, és gyorsaságával fontos szerepe lehet a Liverpool támadójátékában, még akkor is, ha kritikusai szerint nem elég egyenletes a teljesítménye.

    A Southampton már szombaton leigazolta az utódját is Nathan Redmond személyében a Norwichtól, a Liverpool pedig sajtóhírek szerint Christian Benteke eladásából fedezné majd ezt az átigazolást.

  • Csak félórával a magyar-belga meccs előtt derült ki, hogy Kleinheisler László nem vállalja a játékot sérülés miatt. Akkor még az a hír terjedt, hogy a középpályás a bemelegítésnél sérült meg, de Andy Möller a vasárnap esti meccs után elmondta, mi is történt pontosan:

    „Szombaton az edzésen fájdalmat érzett a lábában, a combközelítő izma sérült meg. A mérkőzés délelőttjén az orvosok mindent megtettek, hogy játékra alkalmas állapotba hozzák, de a bemelegítés közben megint előjött a fájdalom, így nem volt esély arra, hogy vállalja a játékot” - idézi a válogatott másodedzőjét a Nemzeti Sport.

    Kleinheisler egyértelműen Bernd Storck felfedezettje, aki a novemberi norvég-magyar pótselejtezőn került először a csapatba, és rögtön győztes góllal mutatkozott be, noha klubja, a Videoton egész szezonban mellőzte.

    Az azóta a Werder Bremenben szereplő középpályás az Eb-n két meccsen játszott (az osztrákok ellen az egyik legjobbunk volt), Portugália ellen pihentette a kapitány, Belgium ellen pedig sérülése miatt Pintér Ádám játszott a helyén.

  • Magyarországnak lett egy csapata, Argentína viszont elvesztette a sajátját. De szó szerint: 7-en mondták vagy mondják majd le.

  • A magyar válogatott két rangidős játékosa kitért a jövőjüket firtató kérdések elől a Belgium elleni nyolcaddöntő utáni sajtótájékoztatón. 

    "Majd meglátjuk" - válaszolta a 107-szeres válogatott Király Gábor, míg Gera Zoltán annyit mondott, hogy előbb még Bernd Storck szövetségi kapitánnyal szeretne beszélni.

    A magyar válogatottsági rekorder kapus 40 évesen és 86 naposan minden idők legidősebb játékosa, aki pályára lépett Eb-meccsen, míg a Ferencváros középpályása 37 évesen 93-szor játszott a nemzeti csapatban.

    Rajtuk kívül még a rövidesen a 33. évét is betöltő, 94-szeres válogatott Juhász Roland tartozik az idősebb játékosaink közé, vélhetőleg a jövőjükről a közeljövőben választ kapunk.

  • Az MLSZ azt kéri a szurkolóktól, hogy ne a Liszt Ferenc Repülőtéren fogadják az Eb-ről hazatérő csapatot, hanem várhatóan hétfőn napközben adnak majd tájékoztatást arról, hogy pontosan hol és mikor lesz alkalom köszönteni a válogatottat.

    A szövetség arról tájékoztatta egyelőre az MTI-t, hogy a vasárnapi nyolcaddöntőben búcsúzó nemzeti együttes a tervek szerint 15 órakor indul haza Nizzából és várhatóan 17 órára ér Budapestre.

    A várakozáson felüli szereplés miatt egész biztos sok szurkoló szeretné köszönteni majd Dzsudzsákékat ma délután.