új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Néhány órája került fel a Goal.com-ra, valamint az alkotó Facebook oldalára egy olyan karikatúra, ami Király Gábort gyalázza a belga meccs kapcsán, viszont akkora felháborodást váltott ki magyar és külföldi kommentelők körében, hogy azóta már le is szedték ezekről a helyekről. 

    A Goal Magyarország is közleményben jelezte, kérték a Goal.com-nál, hogy távolítsák el a botrányos karikatúrát az oldalukról.

    A Goal Magyarország azonnali intézkedést kér a Goal.com International főszerkesztőjénél, hogy távolítsák el hírportáljukról az ízléstelen karikatúrát. Az ábrázolás nem csak a jó ízlést sérti, hanem bármely nemzet számára megalázó lenne.

  • Gerának nagy élmény volt, hogy itthon és Franciaországban is ünnepeltek a magyarok. "Köszönjük mindenkinek, ezek felejthetetlen élmények egy játékos számára."

  • Király Gábor a toleranciát emelte ki. „A csapat félre tett minden apró dolgot, csak a sikerre koncentrált.”

    Gera Zoltán is ezt erősítette meg: "Nagyon jól sikerült a felkészülés, sokat dolgozott a csapat. Nem volt semmilyen feszültség a csapaton belül, pedig az előfordulhat a több hetes felkészüléskor. 23 játékos egyformán jó volt, ez adta a csapat erejét."

    Szerinte fantasztikus élmény volt Nizzába megérkezni is. "Remekül volt, vagyis jól van megszervezve az Eb. Az első napjától az utolsóig minden percét élveztük, edzéssel, mérkőzéssel, utazással."

    Gera most bízik abban, hogy jönnek a vébék és az újabb Eb-k.

  • Itt tudja nézni élő közvetítésünk.

  • Leszálltak a gépről a futballisták, mindannyian  fekete zakóban, fehér ingben, nyakkendő nélkül érkeztek. Már hallatszik a szép volt fiúk, de csak néhány tucat szurkolótól, mert a fő rendezvény a Hősök terén lesz este hat után.

  • A magyar csapat már leszállt, közben érkeznek az emberek a Hősök terére, ahol a válogatott köszöntése lesz. Egyelőre hangpróba van, valaki a színpadon zongorázik.

    Fotó: Olvasónk
  • a stadionba

  • Megérkezett a géppel a nemzeti válogatott. Még a repülőtéren sajtótájékoztatón tartanak, amelyen három játékos vesz részt  Bernd Storck szövetségi kapitány mellett. Onnan mennek tovább a Hősök terére, ahol már gyülekeznek a szurkolók.

  • Csak újságírók fogadhatják a válogatottat a repülőtéren, ahol rövid tájékoztatót is tart a csapat néhány játékodsa és Bernd Storck szövetségi kapitány. 18 órától a Hősök terén lesz ünnepség a nemzeti válogatottal. És igen, a Soho Party száma is felcsendül. Kollégánk már egy zongorát is észrevett a színpadon.

  • A portugál Record című napilap arról írt, hogy kedden a szezon előtti, szokásos orvosi vizsgálattal indul a Benfica 2016–2017-es idénye. Két szerb csatár - Luka Jovics és Ivan Szaponjics - már az edzőbázisra érkezett, mindketten 20 év alatti játékosok és a nyáron szerződtették. A lap sejtelemesen még annyit írt, kedden egy újabb bejelentésre lehet számítani.

  • Az UEFA sajnos az izlandiak edzéséről készült felvételét nem engedte beágyazni, de röviden elmondom mi zajlott a tegnapi edzésen eszerint: 

    • Először Birkir Bjarnason iszik feszülten, majd a csúcsra járatott Sigthórsson melléül banánt enni. Sigthórsson nagyon alaposan rág, majdnem egy perc lenyelni neki az utolsó falatot. 
    • Egy percnél Bjarnason bekrémezi az egyik cipője sarkát.
    • Nem tudjuk, hogyan sikerült, mert 1:50-nél továbbragadnak minket az események, a másik Bjarnason, Elmar, megérkezve már a pályát nézegeti, meglehetősen fitymáló tekintettel, pofákat vágva.
    •  Alig fél perc múlva Lagerback edző leveszi a belépőkártyáját, ehhez az edzéshez ezek szerint most nem fog kelleni.
    • 2:55-nél Sigthórsson kiszedi a csipát a bal szeméből
    • 3:12-nél szolid hátmasszázst kap az egyik stábtag
    • 3:30-nál Halldórsson kapus elmegy egy rágóért. Aztán csinál néhány minimális bemelegítő mozdulatot.
    • Az ötödik percre B. Bjarnason bekrémezte a cipője sarkát, azóta pedig úgy néz ki, rágót is kapott. Kicsit viszont viszket még a borostája, meg folyik az orra is.
    • Bjarnason kikötődött gatyájával zárul a felvétel.

    Anglia dörzsölheti a tenyerét, kevés meglepetése maradhatott a meccsre ezután az izlandiaknak.

  • Roy Hodgsont az NBC riportere, Joe Prince-Wright fényképezte le , amint néhány órával az angol-izlandi meccs előtt sétálgat a nizzai tengerparton. Prince-Wright szerint Hodgson nyugodtnak és közlékenynek tűnt, pedig az nyílt titok, hogyha ma nem sikerül leküzdeniük Izlandot, nem fogják meghosszabbítani a szerződését.

  • Így elkerülhetnénk, de legalábbis biztosan eltolhatnánk az újabb brexites poénkört. Második hullámra már tényleg csak a leggyengébb viccek szoktak érkezni a lemaradóbb tréfagyárosoktól, Rooney-ék az agysejtjeinkért is játszanak ma.

  • Forgalomkorlátozásokra, emiatt egyes közösségi közlekedési járatok menetrendjének módosulására kell számítani hétfő este a fővárosi Hősök terénél, ahol a magyar válogatottat ünneplik majd a szurkolók - közölte a BKK az MTI-vel.

    A rendezvény és annak előkészületei miatt már délután lezárják a Hősök terét, a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között, az Andrássy utat a Bajza utca és a Hősök tere között, valamint a Kós Károly sétányt.

    Emiatt a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as autóbusz, valamint a 75-ös és a 79-es trolibusz módosított útvonalon közlekedik várhatóan 21 óráig. A hazajutás megkönnyítése érdekében szükség szerint sűrűbben közlekednek majd a metrók, valamint a 4-es és a 6-os villamosok.

  • Hetek óta állandóak a diáklázadások Kenyában. Most szombaton az ország nyugati részén a diákok például azért kezdték el kövekkel dobálni az iskolájuk ablakát, mert nem engedték őket este 10-ig ébren maradni, amikor helyi idő szerint a horvát-portugál meccset adták, írja a BBC. (Nem biztos, hogy akkor is lázadoztak volna, ha tudják, hogy az Eb legrosszabb meccséről maradnak le.)

    Az iskola diákjai már egy ideje elégedetlenek voltak az újonnan megszigorított fegyelmi renddel, és ez odáig fajult, hogy 7 kollégiumot felgyújtottak, majd a szomszédos lányiskola berendezését is megrongálták. A megyei kormányzó azt nyilatkozta, a hangadókat meg fogják büntetni, akik több millió kenyai shilling kárt okoztak (1 shilling 2,78 forint).

  • Hiába zengett egész Franciaország a Will Grigg's on Fire című szurkolói átdolgozástól, a főszereplője végül nem kapott lehetőséget a tornán.

    Will Griggről ugyebár klubcsapata, a Wigan szurkolói írták a Freed from Desire című Gala-sláger új verzióját, amit átvettek az általános feltűnést keltő északír szurkolók is. 

    Mégis úgy alakult, hogy Grigg végül egy percet sem játszott, miután a Wales elleni meccsen sem cserélte be Michael O'Neill, a csatár pedig érthetően csalódott:

    "A dal az egy dolog, de hogy eljutok egy ilyen tornára, és végül nem kapok egyáltalán lehetőséget, az egy profi futballistának óriási csalódás" - mondta most Grigg.

    Biztos lesznek, akik neheztelnek O'Neill kapitányra emiatt, de sok okuk nem lehet rá, hiszen a vezetésével az északírek mindenkit meglepve nemcsak, hogy kijutottak az Eb-re, de a csoportból is továbbmentek, igaz, a nyolcaddöntőben már Wales megálljt parancsolt Laffertyéknek. Grigg viszont még csak 24 éves, talán lesz még lehetősége nagy tornán játszani egyszer. (BBC)

  • Az Nso.hu szerint Thomas Doll azt mondta a Kickernek, hogy Nagy Ádámért bejelentkezett a Rapid Wien. „Már nem tervezünk vele, hiszen több európai klub vásárlási listáján is szerepel a neve. Ilyen klub a Benfica, a Hamburg és a Rapid Wien.”

  • A nem olyan rég visszavonult Herman Hreidarsson igazán jól ismeri az angol focit, 15 szezont húzott le angol csapatoknál középhátvédként. Nem mellékesen ötször esett ki az élvonalból különböző csapatokkal, amivel egyébként rekorder. 

    Szerinte bár otthon elég sokat kritizálják az angol válogatottat, ez most ez egy elég jó eresztés, hajtósak, energikusak, fiatalos lendülettel vannak tele. Persze nyilván szurkol a sajátjaiknak is, meg minden.

    Itt megnézheti mellékesen, ahogy a Portsmouth-szurkolókat hergeli az egykori vezéregyéniség. Most egyébként Izlandon vezetőedző. Azaz pontosabban menedzser, ott is inkább angolos a fociklubok szervezeti felépítése. 

  • Az olasz-spanyol egyik kulcsembere a spanyol csatár, Morata lehet. Ő ugyanis a Juventusban játszott idáig, ezért egészen közelről ismeri a teljes olasz védelmet, Barzagli, Bonucci, Chiellini és Buffon kapus is ott játszik.

    Korábban annyit mondott, hogy kvázi lehetetlen nekik gólt lőni. Erről mondjuk a nekünk négyet gurító szupergyors belgák is tudnának mesélni, az olaszok úgy vették le a pályáról Lukakut vagy Hazardot, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

    Az UEFA-nak itt egyébként Chiellini beszél arról, hogy azért Morata ellen is nehéz lesz játszani.

  • Ez mondjuk annyira nem elegáns, hogy a szerző a kommentekben megkapja a magáét, és még csak nem is magyar kommentelőktől. 

    Az eredeti posztot azóta eltávolították, de ez volt a kép. A goal.com-on is megtekinthető még.

  • A belga válogatott és a Chelsea kapusa a vallon tévének nyilatkozott a meccs után, és úgy érzi, Wales ellen nehezebb lesz a belgáknak:

    "Mi az első perctől kezdve támadni akartunk, ők pedig talán elkövették azt a hibát, hogy nyíltan akartak játszani ellenünk. Az nem meglepetés, hogyha az ellenfél nem áll vissza, akkor nagyon veszélyesek a kontráink, mert végre tér nyílik előttünk. Ezt meg is mutattuk" - mondta Thibaut Courtois.

    A kapus hozzátette, hogy Wales vélhetően defenzívebb taktikával áll majd ki ellenük pénteken: "Jól ismerjük őket, hiszen többször is játszottunk ellenük az elmúlt években. Ez a csapat tíz emberrel védekezik majd, és minden labdával Gareth Bale-t keresik" - vélekedett a 24 éves belga kapus.

  • Még egy fontos nemzetközi focihír az Eb-dömping alatt: hiába nyert háromszor is bajnokságot a párizsiakkal, Laurent Blanc mégis belebukott abba, hogy a BL-ben egyszer sem tudtak túljutni a negyeddöntőn. 

    A Paris Saint-Germain közleménye szerint a klub és az ötvenéves francia edző jó hangulatban váltak el egymástól, de már egy ideje tudni lehetett, hogy nem vele képzelik el a jövőt.

    Blanc utódja minden bizonnyal a Sevillával háromszor egymás után EL-t nyerő Unai Emery lesz, aki két hete már el is köszönt a spanyol klubtól. Sőt, az újságok már azt is tudni vélik, hogy Emery viszi is magával Sevillából a lengyel válogatott Eb-n is érdekelt középpályását, Grzegorz Krychowiakot.

  • A magyar válogatott gépe 17 óra előtt landol Ferihegyen. A sajtótájékoztatót élőben közvetíti az M1 és az M4. Az utóbbi aztán átvált a 18:00-s Eb-mérkőzés felvezetőjére, és onnantól csak az M1 fogja adni az eseményt. Az ünnepség a Hősök terén végig az M1-en követhető. A rendezvény műsorvezetője Kovács István 'Kokó' lesz.

    A Hősök terén a rendezvényt a közmédia addig közvetíti, amíg alaposan meg nem ünnepeljük a magyar válogatottat.

  • Dani Alves orvosi vizsgálaton van a Juventusnál, ahol jövőre folytatja. Alves vasárnap este érkezett a városba, majd ma reggel a csapat egészségügyi központjába ment, ahol a rutinvizsgálatokon esik át, írja az MTI a Juventus közleménye alapján. A 33 éves futballista nyolc idény után hagyta el az FC Barcelonát. De hogy a poszt ne maradjon Eb-s utalás nélkül, ugyanitt elmondjuk, hogy Alvaro Morata, a spanyol válogatott csatára meg visszatér a Real Madridba. 

  • Eurológus kollégáink elismerő pillantásokkal és jó hangulattal találkoztak.

  • is befejezte az Eb-t. Most nem tudom, hogy panaszkodnak vagy dicsekszenek.

  • Király Gábort különösképpen.

  • Az angol újságok tudni vélik, hogy az angol szövetségi kapitány, Roy Hodgson ma este újra a kezdőcsapatba állítja a két, legtöbbet bírált játékosát, Harry Kane-t és Raheem Sterlinget. Rajtuk kívül Daniel Sturridge alkotja majd az angolok támadósorát, a csapat többi része megegyezik az első két meccsen látottal.

    Kane és Sterling egyaránt kezdő volt az első két meccsen, ám mindketten csalódást okoztak, és a szlovákok ellen már csak a kispadon jutott hely a számukra, most viszont újabb lehetőséget kapnak Hodgsontól.

    Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy Jamie Vardy mellett kispados lesz az az Adam Lallana is, aki az angolok jobb játékosai közé tartozott eddig az Eb-n. 

    Anglia este 9-kor játszik Izland ellen Nizzában. 

  • A szakállas walesi középpályás már hagyományosan nem bír parancsolni a géppuskalábainak, amikor győz a csapata, de ilyen jól még nem ment neki, mint az északírek legyőzése után.

    Ledley az öltözőben ugrott fel az asztalra, és a többiről beszéljenek a képek:

    A Crystal Palace középpályása még tavaly októberben lett híres a tánctudásával: akkor az Eb-kijutást ünnepelte így, majd az Eb-n az oroszok legyőzése után a szurkolók előtt is táncolt egy jót. De mindez, hangsúlyozzuk, sehol sincs a szombati produkcióhoz képest.

  • Dárdai Pál már nem élőben, csak tévén követte a belgák elleni összecsapást. Videóbloggereknek nyilatkozott Skype-on. Pozitívnak nevezte az Eb-t:

    Mosolyogjatok már egy kicsit, el vagytok kókadva, baszki, ez egy szép Eb volt, egy nagy élmény, mondta Dárdai.

    „Ha szőrös szívű vagyok, 11-3 a meccs eredménye, a látottak alapján. Ez nagyon jó csapat volt, nem a mi nívónk”, szerinte a magyar válogatott fejlődése egy folyamat, és „0-ról 100-ra nem tudsz felugrani, ez a realitás”

    A belgákról azt mondta, európai szintű sebességük van, és szerinte már a meccs első 15-20 perce után be lehetett mondani, hogy nem jutunk tovább. Top nívó, ide kell eljutni. Összefogással, utánpótlással. Nem kell mindjárt megnyerni az Európa-bajnokságot, mondta. Nem kell szomorúnak lenni, hogy ha továbbmegyünk, valami lehetett volna. De ő is így ment bele először.

    Ez nekünk magyaroknak egy csoda volt, meg kell becsülni, pozitívan kell hazavinni.