Árpád
-2 °C
3 °C

Kassai elmondta, miért volt megértő a partvonalnál kiabáló Ronaldóval

2016.07.12. 14:01

Kassai Viktor három mérkőzést vezetett az Európa-bajnokságon, köztük a német-olasz negyeddöntőt, és negyedik bíróként ott volt a vasárnapi döntőn is. 

"Nagy büszkeség számomra, hogy majdnem száz bíróval kezdődött az Európa-bajnokság, és amikor már csak heten voltunk, akkor is volt magyar" - nyilatkozta a 40 éves Kassai az MLSZ keddi sajtótájékoztatóján. 

Kassainak a döntőben egy érdekes feladata is volt, mert a hajrában a sérülése miatt lecserélt Cristiano Ronaldo gyakorlatilag edzőként irányította csapattársait a partvonal mellől. "Én sem tudnék ülni hasonló helyzetben. Ez egy teljesen normális, emberi dolog volt, és azt hiszem, ebben a helyzetben egy játékvezetőnek kellően empatikusnak kell lenni" - mondta erről a bíró. 

A hajrában egy külön kamera vette Ronaldót és a portugál szövetségi kapitányt, a felvételeken látszott, hogy egyszer azért Kassainak is kellett nyugtatnia őket.

"A pohár majdnem tele van, még ha félig van, akkor is" - mondta Kassai, mivel a nyitómérkőzés, egy komoly csoporttalálkozó, és a legnagyobb presztízsű negyeddöntő jutott neki.

A magyar játékvezetői csapatnak különleges élmény volt az Európa-bajnokság abból a szempontból is, hogy a magyar válogatott is érdekelt volt a tornán. Az első mérkőzés előtt még nem igazán beszéltek a körülöttük lévők a magyarokról, ám a torna előrehaladtával folyamatosan fogadták a dicséreteket és a gratulációkat.

Kassai nagy sikernek tartja, hogy harmadik Eb-jén dirigálhatott, és összességben nézve jó teljesítménnyel térhettek haza, írja az MTI. 

Az MLSZ-től Berzi Sándor arról is beszélt, Kassaiék a 2012-es ukrán-lengyel közös rendezésű Eb-n elkövetett hiba után - az ukrán-angol találkozón a hazaiaknak nem adott meg Kassai egy gólt, mert az asszisztens, Vad II István nem vette észre, hogy a labda áthaladt a gólvonalon - visszajöttek a legmagasabb szintre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?