Aliz
6 °C
14 °C

Magyar focivalóság: felszámolják a 107 éves klubot

2017.02.19. 16:20

Úgy néz ki, lassan véget ér a 107 éve alapított tatabányai futballklub létezése. A csapatnak vasárnap kettőkor kellett volna a Gyirmót második csapatával bajnoki meccset játszania, de a vendégeken és a játékvezetőkön kívül más nem jelent meg. Ami a legfontosabb lett volna, a hazai csapat, de az MLSZ hivatalos jegyzőkönyve szerint csak a kapus Rigó János került be a jegyzőkönyvbe.

Egy hosszú, nagyon rossz történet végére érünk lassan. A kétszeres Közép-Európa Kupa-győztes, háromszor Magyar Kupa-döntős csapat a végnapjait éli. Az olasz tulajdonos az évek során a rontásba vitte a bányászváros csapatát.

Odáig jutottak, hogy a fizetések hiánya miatt az MLSZ már korábban is büntette a csapatot. Bár az olasz tulajdonos, aki a legtöbbet tette ezért a lehetetlen helyzetért, megpróbált még egy utolsó kísérletet tenni, a legutóbbi edzésen a szakvezető mellett csak két játékos jelent meg. Az elmúlt évek rossz döntései és a futballszakmát még csak nem is érintő intézkedései a teljes csődöt hozták a csapatnál.

Ezek után már senki sem akart segíteni a klubot birtokló cégnek. Így a tatabányai foci utánpótlását irányító TFCE sem volt hajlandó 17-18 éves, fiatalkorú játékosokat adni, főleg a fiatalemberek fejlődése miatt az NB III.-ban induló Tatabányának.

A játékosok pedig a kilátástalan helyzet miatt szétszéledtek, ahogy a csakfoci.hu írta:

A korábbi játékosok a Bérgarancia Alaptól kaphatják meg elmaradt fizetésüket, amennyiben benyújtják erre az igényüket. A felszámolást az sem befolyásolja, hogy új ügyvezető, valamint új vezetőedző van a Tatabánya élén.

Egy olyan klub tűnhet el a süllyesztőben, amelynek olimpiai bajnokai voltak (Csernai Tibor, Gelei József, Menczel Iván, Szepesi Gusztáv). Az NB I.-ben is megcsodált csatársora volt: Kiprich József, Plotár Gyula és Vincze István, és edzőként olyan nagyságok dolgoztak ott, mint Lakat Károly, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor, vagy éppen a korábbi ferencvárosi legenda, Dalnoki Jenő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?