Marcell
18 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Ibrahimovic visszatér, egy évet hosszabbított az MU-val

2017.08.24. 15:18

Zlatan Ibrahimovic egy évvel meghosszabbította szerződését a Manchester Uniteddel, ezt csütörtökön jelentették be. A svéd csatár a 10. számú mezt fogja viselni.

José Mourinho, a csapat menedzsere két hete mondta el, hogy tárgyalnak a hosszabbításról:

"Azt hiszem, az elmúlt időszakban mindenkinek megmutatta, hogy nem elégedett meg azzal, amit tavaly elért. Azt gondolja, hogy többre lehet képes, szeretne továbbra is a legmagasabb szinten focizni. Úgyhogy beszélünk róla, hogyan játszhatna nálunk a szezon második felében" – idézte Jose Mourinhót a klub hivatalos honlapja.

Mourinho most  kijelentette:

Mivel nagyok sokkal járult hozzá az előző idényben elért sikereinkhez, megérdemli a bizalmat, és türelmetlenül várjuk, hogy visszatérjen.

Ibrahimovic az áprilisi, Anderlecht elleni Európa Liga-meccs utolsó percében sérült meg és szenvedett súlyos térdsérülést, a keresztszalagja szakadt el. Már akkor gyanítható volt, jó időt vesz igénybe a felépülése, de a bajnokság második harmadától akár Mourinho rendelkezésére is állhat.

"Visszatértem, hogy befejezzem, amit elkezdtem" - nyilatkozta most Ibrahimovic, aki két, a vitrinéből még hiányzó fontos trófeáért száll harcba idén: az angol bajnoki címért és a Bajnokok Ligája-győzelemért.

A szezon végén az angol lapok tényként közölték, hogy a United nem fog élni opciós jogával és nem hosszabbít Ibrával, aki három címhez segítette hozzá José Mourinho csapatát, hiszen nyáron megnyerték a szuperkupát, vagyis a Community Shieldet, majd a ligakupát és az Európa Ligát is.

Ibrahimovic tavaly nyáron 1+1 éves szerződést írt alá a Manchester Unitednél, a második évet június elején érvényesíthette volna a klub. A csatár az előző szezonban 46 tétmeccset játszott az MU-ban és 28 gólt szerzett.