Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Tényleg elegük lett a szurkolóknak a válogatottból?

2017.11.15. 08:30

A múlt csütörtöki, Luxemburg elleni vereség utáni hangulat, majd a szurkolótábor távolmaradásának híre miatt előfordulhatott volna az is, hogy szinte üres lelátók előtt játszik a futballválogatott Costa Rica ellen. Végül 9860 néző ment ki az év utolsó, győzelemmel zárt meccsére, ami

  • egyfelől a Groupama Aréna 2014-es átadása óta a második legkisebb nézőszám válogatott meccsen;
  • másfelől nem is olyan rossz, ha azt nézzük, hogy Bécsben a jó formában levő osztrák válogatottat 11 700-an nézték meg a szupersztárokkal felálló Uruguay ellen.

De most akkor sok vagy kevés a 9860 néző? Valószínűleg egyik sem, és mindkettő. Az eddigi negatív rekord a válogatottnál a 2014-es szezonzáró, az oroszok elleni barátságos meccs a maga 4000 nézőjével. Ahhoz képest mindenképp jó, hiszen majdnem két és félszer annyi nézőről beszélhetünk – luxemburgi kudarc ide, ezerforintos, olcsó jegy oda, ez nem rossz.

A 2015-ös, norvégok elleni Eb-pótselejtezővel nem szabad összevetni, annál nagyobb tétű meccs két évtizede nem volt a magyar futballban, tavaly viszont két nappal az Andorra elleni vb-selejtező után (szintén hazai meccs), a svédek elleni tét nélküli levezetőn tizenhétezren voltak.

Kiscsapat utáni zárómeccs, mínusz hétezer emberrel. Ennyit számít az a luxemburgi 2-1.