Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A PSG ötször mutatta meg a futball lényegét egy akción belül

2018.01.08. 10:33

15-20 évvel ezelőtt az Arsenal kisajátította a kontrafutballt, Arsene Wenger henry-s, bergkampos, vieiras csapata jobbnál jobb egészpályás akciókat vezetett ellentámadásból.

Vasárnap este Rennes-ben, Francia Kupa-meccsen a Paris Saint-Germain vette elő a kontrafegyvert. A meccset tök simán nyerték 6-1-re, már a 23. percben 3-0-ra vezettek. A varázslat a negyedik gólnál jött, pár perccel a szünet előtt, mikor a Rennes rúghatott szögletet.

A labdát középen a PSG-kapitány, Thiago Silva vette le Marquinhosnak, aki Lo Celsóhoz passzolt. Az argentin egyből egy másik argentint, Di Mariát játszott meg, ő szintén első érintésből választotta Verrattit, aki ugyancsak nem habozott, egyből indította Neymart.

A brazil sprintelt vagy 40 métert, beindította a felérő Di Mariát, aki megint csak egyetlen érintésből keresztezett Mbappénak. A francia a ziccert egy érintéssel letette Neymarnak, aki alig 10 méterről, középről lőhetett kapura. Tök üresen volt, nem okozott gondot behelyezni a labdát. Átvétel nélkül, egyből.

Kétségtelenül a szezon eddigi legszebb gólját rúgták. Benne volt a mai futball lényege:

öt egyérintéses passz,

plusz Neymar is állítgatás nélkül rúgta kapura a labdát.

Az előző szezonban, 2016 augusztusában a spanyol bajnokságban a Barcelona, majd a Real Madrid lőtt hasonlóan felépített és végigvitt kontrát, azok is zseniális játékok voltak.

A Barca a Betisnek rúgta, ugyanígy vendégszöglet után, abban is öt egyérintés volt plusz Luis Suarez befejezése.

A Real is a Betisnek lőtte, a Barca után alig két hónappal. Ők is a sevillaiak szöglete után építkeztek, három egyérintéses passzal plusz Isco gólja.