Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrült 15 percet hozott a Liverpool–Tottenham vége

2018.02.04. 20:11

A Liverpool a 3. és 91. percben is vezetett, de végül 2-2-t játszott a hajrában két vitatható tizenegyest is kapó Tottenham Hotspurral az angol bajnokság 26. fordulójában. 

A Liverpool elég gyorsan vezetést szerzett. Mohamed Szalah csapott le egy flegmán hazaadott labdára és simán megoldotta a ziccerhelyzetet a harmadik percben.

A 'Poolnak tökéletesen megfelelt az egygólos előny, a második félidőben egyáltalán nem erőltették a támadásokat, teljesen átadták a területet a Tottenhamnek, ami 70 százalékban is birtokolta a labdát, de különösen veszélyes helyzetig azért nem jutott.

A meccs minden drámája az utolsó negyedórába szorult. Először az alig pár másodperce beállt Wanyama lőtt bombagólt a 80. percben, a Liverpool-kapus által kiöklözött labdára csapott le a cserejátékos.

Az 1-1 után a hazai csapat is újra élénkebben játszott, de a Tottenham került közel az újabb gólhoz. A 87. percben hosszas egyeztetés után a partjelző és a bíró 11-est ítélt. Karius kapus valóban hozzáért a támadó Harry Kane-hez, de azon is ment a vita, hogy előtte már lest is intett a partjelző.

A büntető Kane végezte el, de egyenesen a kapu középén maradó Kariusba bombázta. A Liverpool ezután feltámadt, és a 91. percben Szalah tört erőszakosan a kapu felé, és négy védőt átfűzve be is vágta a labdát. 

A 'Pool már ünnepelte volna a győzelmét, de a 95. percben a Tottenham újabb 11-est kapott. A 16-oson Lamela került földre, miután a lábát is visszahúzó Van Dijk hozzáért,  a partjelző szerint szabálytalanul. A büntetőhöz újra Kane állt oda, ezúttal nem hibázott, így lett meg neki a századik Premier League-gólja. 

 A meccs végén Jürgen Klopp Liverpool-edző azt nyilatkozta, hogy egyszerűen nem tudnak azzal mit kezdeni, hogy Jonathan Moss játékvezető is a figyelem középpontjába akart kerülni.

A két csapat döntetlenje után a harmadik helyért szoros verseny alakult ki, a harmadik Liverpool 51, a negyedik Chelsea 50, az ötödik Tottenham 49 pontos.