Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Böde a nyakánál fogva dobta el a felcsútit

2018.03.19. 10:14 Módosítva: 2018-03-19 13:02:36

A Ferencváros szombaton fordulatos, két kiállítással tarkított meccsen 3-1-re verte a Puskás Akadémiát a Groupama Arénában. A mérkőzést követően a kivételesen csak öt légióssal kezdő Pintér Attila mester szokása szerint a játékvezetőben találta meg a vereség okát, ám a felvételek alapján úgy tűnik, hogy ezúttal (kivételesen) igaza volt.

Pintér azt reklamálta, hogy a Ferencváros egyenlítésénél Böde Dániel szabálytalanul akadályozta Márkvárt Dávidot, így kerülhetett végül a beívelés a gólt szerző Otigbához. És tényleg, a videón egyértelműen látszik, hogy Böde egy amolyan „norvégos” mozdulattal, a nyakánál fogva dobta el a felcsúti középpályást.

„Mindenkit kérek, hogy az első Fradi-gól előtti szituációt nézzék meg, és mindenki mondja meg, hogy az meccset befolyásoló volt vagy nem" – nyilatkozta a meccs után az edző, úgyhogy tegyünk így, és nézzük meg:

Lehet, hogy Böde „segített eltakarítani" egy játékost, de keménynek kell lenni", szakértett a riporter frappánsan, de ez persze butaság, az esetnél egyértelműen szabadrúgás járt volna kifelé, de még talán egy sárga lap sem lett volna túlzás az ipponkirálynak.

Pintér szerint ha nincs ez a gól, és a felcsúti csapat 1-0-s előnnyel vonulhatott volna a szünetre a 10 emberrel játszó Fradi ellen, akkor minden másként alakul. Amiben van valami, bár azt azért túlzás lenne állítani, hogy csak ez az egy momentum felelős azért, hogy a második félidőben a felcsúti Henty kiállíttatta magát és a vendégek kaptak még két gólt.

A Ferencváros–Puskás Akadémia mérkőzés végeredménye 3-1 lett.

Update:

Nem emeltük külön ki a cikkben, de a ferencvárosiak is joggal kérhettek volna számon (legalább) egy súlyos hibát a bírón, akinek már az 51. percben fel kellett volna mutatnia a piros lapot Hentynek, miután a felcsúti csúnyán megtaposta Lovrencsics lábfejét. Pintér Csaba ehhez képest még sárga lapot sem adott, más kérdés, hogy Henty egy félórával később így is a kiállítás sorsára jutott.