Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem felújítani kellett volna a ZTE-stadion lelátóját, hanem elbontani

2018.04.18. 16:52 Módosítva: 2018-04-19 10:20:03

A zalaegerszegi stadion felújítása még az első Orbán-kormány alatt kezdődött 2002-ben, de végül csak a harmadik alatt fejeződött be 2017 tavaszán. A második ütem megvalósításához két éve 1,5 milliárd forintot adott a kormány, ennek legnagyobb részéből a pálya északi (hosszú) oldalán lévő fedett lelátó valósult meg. Az elkészült lelátó kifejezetten impozáns látványt nyújt, de ezt leszámítva legfeljebb annyi haszna van, hogy nehezebb tőle kirúgni a labdát az utcára.

Alábbi felvétel a vasárnapi Budaörs elleni, és egyébként igencsak fontos mérkőzésen készült. Jól látszik belőle, hogy micsoda óriási szükség volt az új lelátóra.

A második ütem kivitelezési munkálatait a ZÁÉV-Pharos 95' konzorcium végezte, utóbbi cég felcsúti bejegyzésű telephellyel is rendelkezik, ők építették például a Puskás Akadémia pályáit, és adományozták az intézménynek Puskás szobrát. A cég tulajdonosa, Végh Gábor egyben a ZTE futballcsapatának többségi tulajdonosa.

A 2017 tavaszán átadott lelátóval együtt 11 200 fős stadionban 2 216 néző jelenti az idei szezon nézőcsúcsát, még 2017 júliusának végén, a Győr elleni rangadóra látogattak ki ennyien. Akkor még a feljutás volt a kitűzött cél a városban, ez mostanra a bennmaradásra módosult, a ZTE ugyanis 8 fordulóval a vége előtt kiesőhelyen áll.

A legutóbbi, Budaörs elleni bajnokit összesen 418 néző tekintette meg a helyszínen, az egész éves átlagnézőszám pedig 872 fő, ami közel 200 fővel kevesebb, mint a tavalyi évben volt (1069 fő), még a felújítások befejezése előtt. Egy évvel korábban, 2015-2016-ban pedig több mint kétszer annyian, 1 794 -an jártak ki átlagban a csapat hazai mérkőzéseire.

Nagyon nincs mit hozzátenni.