Lukács
4 °C
15 °C
283 677 szavazat
371 560 szavazat

A Chelsea megverte a BL-döntős Liverpoolt

2018.05.06. 20:59 Módosítva: 2018.05.06. 23:59

Az angol labdarúgásban a legfőbb figyelem ezen a hétvégén nem a pályára összpontosult, a forduló hangulatára erősen rányomta bélyegét a Sir Alex Ferguson egészségi állapotáért való aggódás. Mint ismeretes a skót edzőóriást szombaton agyvérzés miatt kellett megműteni, és jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

A vasárnapi játéknapon Ferguson ősi riválisa, Arsene Wenger utolsó hazai meccsét játszotta az Arsenal élén, míg a Chelsea és a Liverpool rangadóján a 4., azaz az utolsó Bajnokok Ligája indulást érő hely sorsa volt a tét. Bár utóbbi megfogalmazás nem teljesen igaz, mert a pillanatnyilag harmadik Liverpool akkor is ott lehet jövőre a BL-ben, ha az 5. Chelsea és a 4. Tottenham is megelőzné az utolsó fordulóban Jürgen Klopp csapatát.

Ennek, mármint az előzésnek az esélye valamelyest megnőtt, a forduló előtt 5 pontos hátrányban lévő Chelsea ugyanis vasárnapi győzelmével 3 pontra megközelítette a Liverpoolt, viszont egy meccsel kevesebbet játszott nála, tehát hiába sokkal rosszabb a gólkülönbsége, ha Kloppék botlanának Brighton ellen – márpedig egy BL-döntőre koncentreláló csapattal bármi megeshet –, akkor még ez is benne lehet a pakliban.

A helyzetet tovább komplikálja, hogy a két csapat között a negyedik helyen ott áll a szombaton nagy meglepetésre az utolsó előtti WBA-tól kikapó Tottenham, egy pontra a Liverpool mögött és kettővel a Chelsea előtt. Nekik is két meccsük van hátra, a papírforma szerint mindkettőt hozniuk kéne, de hát a West Brom meccs előtt is ezt gondolták.

És a dolognak még egy olyan vége is lehet, hogy az ötödik is örül, mert ha a Liverpool megnyerné a Bajnok Ligáját, akkor automatikusan indulhatna jövőre is a sorozatban.

Azaz volt és maradt is ismeretlen az egyenletben bőven, ami viszont nem kérdés, hogy a két csapat meccsét ezúttal a Chelsea nyerte, Giroud 32. percben szerzett szép fejesével.

Giroud

A vasárnap első meccsén a már bajnok Manchester City meglepetésre csak gól nélküli döntetlenre volt képes a kiesés elől menekülő Huddersfield ellen, míg az Arsenal szépen búcsúztatta utolsó hazai meccsét játszó edzőjét a Burnley ellen.

Arsene Wenger 5-0-s győzelem után mondhatta el búcsúbeszédét a hazai publikumnak, ezzel egyben az is eldőlt, hogy az Arsenal 6. helyen zárja a szezont, míg ellenfele eggyel mögötte, ám ez is Európa-liga indulást ér számára, amire a Burnley esetében 51 éve nem volt példa.

 Premier League, 37. forduló, vasárnapi mérkőzések

  • Arsenal-Burnley 5-0 (2-0)
  • Chelsea-Liverpool 1-0 (1-0)
  • Manchester City-Huddersfield Town 0-0


15%
7999 Ft
6800 Ft
15%
3490 Ft
2967 Ft