Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leekens: Nem behozhatatlan a lemaradás

D  YT20180326010
2018.06.12. 08:37

Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya rácsodálkozott, hogy Hangya Szilveszter a kézműtétet választotta a magyar csapat két legutóbbi meccse helyett, hiszen előre elmondta a Honvéd védőjének, hogy ha nem játszik, hátrébb szorulhat a válogatottban – derül ki Leekens az ausztrálok elleni meccs után a Nemzeti Sportnak adott interjújából.

Hangyára azután terelődött a beszélgetés, hogy a belga szakember kiemelte Kádár Tamás és Gulácsi Péter áldozatos munkáját és profi hozzáállását, őket állította szembe Hangyával, akit csak a válogatott meccsek idején tudott fogadni egy német professzor a műtét miatt.

A profizmus kapcsán magáról is szót ejtett, elmondva, hogy ambíció nélkül sosem lett volna Belgium, Tunézia, Algéria, vagy most épp Magyarország szövetségi kapitánya, hanem csak otthon heverészett volna a kanapén vasárnaponként.

A fiatalokkal való különleges bánásmód kapcsán felelevenített egy anekdotát a Chelsea sztárjáról, Eden Hazard-ról még abból az időből, amikor Leekens belga kapitány volt:

Az egyik meccsünk előtt kritizáltam, mondván, jó lenne, ha végre gólt szerezne a válogatottban, mert a tehetségéhez mérten kevés volt, amit addig nyújtott. Erre a következő találkozón olyan gyengén játszott, mint még soha. Lecseréltem, majd fogta magát, a mérkőzés alatt kiment a stadion éttermébe, s ott elkezdett egy hatalmas hamburgert enni. A meccs végére visszajött a kispadra, civil ruhában leült nézni a meccset. Nagy vitám volt vele, de megértette, hogy edzőként mit és miért teszek – az ő érdekében is. Ma már látjuk, milyen játékos vált belőle.

A védelem gyenge szereplésének okát a sok hiányzóban látja, Hangya, Otigba Kenneth, Korhut Mihály és Botka Endre hiányában egyelőre nem tudta összerakni a tökéletes egységet, ugyanakkor Leekens szerint néhány láncszem már a helyén van.

Összességében egyébként az Ausztrália ellen mutatott játék alapján úgy látja, nem behozhatatlan a lemaradás a vb-szereplő csapatokhoz képest.

(Borítókép:  Illyés Tibor / MTI)