EL-selejtező: 82. perces góllal verte luxemburgi ellenfelét a Honvéd

2018.07.26. 20:57

Bár kifejezetten gyengén játszott a Budapest Honvéd, mégis sikerült előnybe kerülnie az Európa Liga-selejtező második körében a visszavágóra a luxemburgi Progrès Niederkorn ellen. Heffler szöglete után Baráth Botond előzte meg a védőjét, és előre esve, jobb lábbal piszkálta a kapuba a labdát hat méterről.

Az első selejtezőkört a budapesti visszavágónak köszönhetően sikerrel vevő Honvéd akkori lendületéből nem sok látszott a luxemburgi csapat ellen, igaz, a 25. percben Vadócz kiugratása után a Rabotnicski ellen duplázó Holender nagy helyzetet rontott, 15 méterről lőtte telibe a kapust jobbal, majd a kipattanóból az oldalhálót találta el.

Nem sokkal később Vadócznak is volt egy veszélyes lövése, komoly bajban viszont nem volt a Progrès.

Sőt, a második félidőben Olivier Thill hatalmas kapufát lőtt 22 méterről, jelezve, hogy a Honvéd nem aludhat el a hajrára. A befejezés viszont a magyar csapatnak sikerült jobban, a 74. percben csereként beálló Baráth volt kellően harcias egy szögletnél, győztes gólt szerezve.

A jövő csütörtöki luxemburgi visszavágó keménynek ígérkezik, ám egygólos előnyének köszönhetően a Honvéd mindenképp jobb helyzetben lesz, hiszen a Progrèsnek kell majd támadnia, amiből nem sokat mutatott a Budapesten szinte végigvédekezett mérkőzésen.

Európa Liga-selejtező, második kör

Budapest Honvéd-Progrés Niederkorn (luxemburgi) 1-0 (0-0)

  • Bozsik Stadion, v.: Mohammed al-Hakim (svéd)
  • gólszerző: Baráth (83.)
  • sárga lap: Kamber (58.), Vadócz (77.), illetve Matias Marques (66.), Mutsch (72.), O. Thill (81.)

Vegyes magyar eredmények az EL-selejtezőkön

A Holman Dáviddal felálló Slovan Bratislava 2-1-re kikapott a máltai Balzan vendégeként az EL-selejtező második fordulójának első meccsén. Holman egy félidőt kapott a máltai meccsen.

Sallai Roland gólt szerzett az APOEL-ben, amikor 5-0-ra verték otthon az észt Flora Tallint. Sallai a 73. percben talált be, azzal lett 4-0 a mérkőzésen.

Győzött Gyurcsó Ádám csapata, a Hajduk Split is a Slavia Szófia ellen, a végeredmény 1-0 lett, Gyurcsó végig pályán volt.

Megyeri Balázs a kispadon ült az Atromitosz 4-3-as idegenbeli, Dinemo Breszt elleni vereségén.  • Hírek
  • Hírek