Furcsa és jövedelmező önkritika Neymartól

2018.07.30. 14:01

Neymar, a brazil válogatott támadója elismerte, hogy bizonyos helyzetekben rosszul reagált az oroszországi futball-világbajnokságon, és megígérte, hogy megváltozik.

A Paris Saint-Germain játékosa a történtekről egyik szponzora tévéreklámjában beszél, ami a brazil tévékben ment le vasárnap.

"Gondolhatjátok, hogy eltúlzom a dolgokat, és néha valóban túlzásba esek. De az igazság az, hogy szenvedek a pályán" - magyarázta Neymar.

A csatár többek között arra utalt, hogy a Brazília-Mexikó világbajnoki nyolcaddöntő (2-0) 71. percében Miguel Layún rálépett a lábára, ekkor ő komoly fájdalmakat szimulálva hosszasan fetrengett.

"Gondolhatjátok, hogy túl sokszor esek el, de az igazság az, hogy nem elesek, hanem szétestem" - utóbbi megjegyzése arra vonatkozik, hogy rettenetesen csalódott volt, amikor 2-1-re kikaptak Belgiumtól a negyeddöntőben, és kiestek.

"Ez jobban fáj, mint bármelyik lépés a műtött lábammal" - mondta a 26 éves szupersztár, aki először szólalt meg nyilvánosan, és reagált a kritikákra a világbajnokság óta.

Arról is beszélt, tudja, hogy játékstílusával

időnként elkápráztatja, időnként viszont irritálja az egész világot, és igyekszik ezen változtatni.

A klasszis két gólt szerzett az oroszországi tornán, de a közvélemény csak a kiesésük után kezdte őt kritizálni, és akkor sem elsősorban a játékát, hanem a viselkedését - a szimulálását, a sok reklamálását - kifogásolták. A belgákkal szembeni vereség után egy poszttal válaszolt a közösségi oldalán, de hazájában továbbra is ekézték, amiért mostanáig nem szólalt meg bővebben.

"Ha úgy távozom (egy meccs után), hogy nem adok interjúkat, az nem azért van, mert csak a győzelemmel járó elismerésre vágyom. Amikor udvariatlannak tűnök, az nem azért van, mert elkényeztetett gyerek vagyok, hanem mert még mindig nem tanultam meg a csalódást kezelni".

A tévéhirdetés úgy ér véget, hogy Neymar közli, sok időbe telt, mire elfogadta a kritikákat, de új emberré akar válni.

"Megkövezhettek. Vagy eldobhatjátok a köveket, és segíthettek nekem talpra állni. Amikor állok, egész Brazília velem van"

- zárta le mondandóját.

A portugál nyelvű reklámot itt nézhetik meg. (MTI/Index)  • Tippek
  • Bankszámla