Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rooney példát mutatott korunk futballistáinak

2018.07.30. 09:44

Wayne Rooney több más korábbi klasszishoz hasonlóan az Egyesült Államokba ment levezetni, jelenleg a washingtoni DC United játékosa. Szombaton játszotta a negyedik mérkőzését az amerikai csapatban, ami meglehetősen felemásra sikerült: csapatkapitányként gólt lőtt, majd eltörték az orrát. 

A DC United a Colorado Rapidsszal meccselt, Rooney jól is kezdte a mérkőzést: egy szép labdaátvétellel helyzetbe hozta magát a 33. percben, majd éles szögből a kapuba lőtte a labdát Tim Howard lábai között. A továbbiakban még két nagy helyzete volt, de mindkétszer védeni tudott korábbi Manchester United-es csapattársa. 

A kihagyott helyzetek visszaütöttek, a 82. percben Kellyn Acosta egyenlíteni tudott. A DC United szerencséjére a Rapids pont olyan veszélyes volt a hajrában a saját, mint az ellenfél kapujára: Niki Jackson 90. percben szerzett öngóljával nyertek Rooney-ék.

A korábbi manchesteri sztárnak viszont nem volt maradéktalanul tökéletes a mérkőzés, az egyik szögletnél ugyanis – bár véletlenül, de – eltörték az orrát. Sőt, még a homloka is felrepedt.

Az angol válogatottsági gólrekorder csatár arca pillanatok alatt vérbe borult. Ő viszont  megmutatta, maradtak még kemény futballisták manapság: hányan ápoltatták volna magukat a pályán, vitették volna le hordágyon, ezzel szemben Rooney felkelt, még csak ápolást sem kért, szépen lesétált. Ahogy egyébként Amerikában ez szokás.

Arról nem is beszélve, hogy a 94. percben történt a dolog, mikor 2-1-re vezetett a DC United. Hányan próbálták volna a hosszabbításból maradt egy percet elfetrengeni? Pontosabban: hányan nem?

Ráadásul már az összes cseréjét elhasználta a DC United, így a szupersztár, miután lemosták és bekötötték a fejét,

visszajött játszani.

A mérkőzés végül majdnem 100 percig tartott, ahol Stieber Zoltán is kezdőként lépett pályára, 82 percet játszott Rooney oldalán a támadósorban.