Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kihajították a válogatott labdarúgót a Diósgyőr első csapatától

2018.08.10. 10:10 Módosítva: 2018-08-10 11:21:04

A DVTK honlapján megjelent hír szerint a szakmai vezetés döntése alapján két játékost kitettek az első csapat keretéből. A válogatottban nem olyan rég bemutatkozó Ugrai Rolandot, illetve az MTK-ban nevelkedő, később pedig a Ferencvárosban játszó volt korosztályos válogatott Busai Attilát.

A döntés hátteréről nem szeretnék többet mondani annál, mint amit feltétlenül muszáj

– nyilatkozta Tajti József, a DVTK sportigazgatója.

Fogalmazzunk úgy, hogy nem voltunk elégedettek a két játékos elmúlt hetekben mutatott teljesítményével, így a mai naptól a második csapat edzéseit kell látogatniuk. Busai Attilát és Ugrai Rolandot is személyesen tájékoztattam a pénteki edzés előtt.

„Most az a legfontosabb, hogy a csapat nyugodtan készüljön az MTK elleni bajnokira, ezért az ügyet egyelőre lezártnak tekintem. Ha lesz változás a játékosok ügyében, azt azonnal be fogjuk jelenteni"  – állt a Diósgyőr szakmai vezetőjének a klub honlapján megjelent közleményében.

Busaival már korábban is akadtak fegyelmi problémák Diósgyőrben, 2017 novemberében az akkori edző, Bódog Tamás egymillió forintra büntette, mert eltiltása alatt saját csapata helyett a Ferencváros meccsét nézte meg, ráadásul letagadta a dolgot, csakhogy egy fotó lebuktatta.

A hír egy újabb érdekes epizód az egyre átláthatatlanabb diósgyőri káoszban. A csapat kerete látványosan meggyengült az elmúlt időszakban, az utóbbi években a bennmaradás vált a klub fő célkitűzésévé. A tavalyi szezon végén csak az utolsó fordulóban, hatalmas izgalmak árán kerülték el a kiesést. Eközben a tulajdonos, Leisztinger Tamás érezhetően teljesen kiábrándult a magyar futballközegből, egy szurkolói ankéton például nyíltan beszélt a fizetésükből visszaosztó játékosokról.

Tízezer eurót kap a játékos, és abból nyolcat vissza kell osztania edzőnek, menedzsernek, sportigazgatónak

– vázolta a helyzetet a szurkolóknak Leisztinger, aki májusban nem ment el az új diósgyőri stadion avatására, ami után a szurkolók a saját csapatuk ellen tüntettek. Az idei szezonban eddig három forduló alatt 1 pontot szerzett az immár 2Rule mezben játszó csapat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?