Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Ostoba kiállítások után vereséggel avatta új stadionját a Kisvárda

DEBRE20180811016
2018.08.11. 21:26

Némi csúszással, de átadták a Kisvárda futballstadionját: a bő 3 milliárd forintból épített Várkert Sportpályát az aktuális listavezető Ferencváros ellen avathatta fel a Kisvárda, bár az avatóban sok örömük nem volt.

A Fradi már a 13. percben vezetést szerezhetett volna, de Davide Lanzafame közeli fejesénél Felipe óriási bravúrral védett. Elsőre úgy tűnt, hogy a brazil kapus a gólvonal mögül kotorta ki a labdát, de a visszajátszás alapján már inkább jó védésnek látszott a jelenet, amiben a labda a kapus kezéről a felső lécre, majd onnan a kapus nyakára pattanva került ki a kapuból.

A nagy bravúr után pár perccel, majd a 25. percben újra ápolni kellett Felipét agyrázkódásszerű tünetek után, a csapat le is akarta már cserélni, de a brazil jelezte, hogy folytatja a játékot, és végig pályán is maradt.

A stadionavató örömét gyorsan elrontotta a hazaiaktól Anton Sinder, aki rettentő nagy butasággal szórta ki magát 32 perc játék után: előbb egy lökésért kapott sárgát, majd emiatt reklamálva fél centiről ordította le Pintér Csaba játékvezetőt, akinek a homlokához a fejét is odaszorította, teljesen jogos kiállítás következett.

A Ferencváros az emberelőny után fokozatosan növelni tudta addig sem kicsi fölényét, de a gólra az 55. percig kellett várni. Előtte másodpercekkel Felipe újabb bravúrt bemutatva tolta fölé Lanzafame közeli lövését, a szöglet utáni beadásnál viszont már tehetetlen volt, Leandro csúsztatta be a jobb alsóba Bőle Lukács beadását.

Érdemben nem változott a játék képe a folytatásra, a Fradi irányított, a Kisvárda egy-egy megindulással próbált nem túl nagy sikerrel helyzetbe kerülni. A Fradi-fölény a második félidő közepére kezdett túl nagy lenni a Várdának, bár az nem rajtuk, hanem inkább a bírón múlt, hogy Beriosz tizenhatoson kívüli lökéséért büntetőt adott. A Petrjak által kiharcolt büntetőt Lanzafame vágta be, igaz, Felipe abban is bele tudott nyúlni kicsit.

Pintér 11-est eredményező ítélete már csak azért is érdekes, mert először vezetett a Ferencvárosnak azóta a márciusi botrányos, Felcsút elleni mérkőzés óta, amin ugyan 3-1-re nyert a Ferencváros, de eléggé eldurvult a meccs, és a döntések többnyire nem az FTC-nek kedveztek.

Durvaság végül Kisvárdán is lett, a tizenegyest összehozó Beriosz a 83. percben fültövön talpalta Matías Rodríguezt, amiért azonnal pirosat kapott, így a Várda kettős emberhátrányban fejezte be a stadionavatót, amit  Csányi Sándor MLSZ-elnök a helyszínen, Tállai András oldalán ülve nézett végig.

A negyedik forduló másik két mérkőzésén MTK- és Haladás-győzelmek születtek, előbbi a Diósgyőrt verte 1-0-ra, utóbbi a Felcsút ellen nyert 2-1-re.

Jegyzőkönyvek

Kisvárda Master Good-Ferencváros 0-2 (0-0)

  • Kisvárda, 2850 néző, v.: Pintér
  • gólszerzők: Leandro (55.), Lanzafame (75., 11-esből)
  • piros lap: Sinder (33.), Beriosz (83.)
  • sárga lap: Sinder (33.), Gosztonyi (43.), Vári (77.), illetve Heister (73.), Lanzafame (82.

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

  • Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2178 néző, v.: Andó-Szabó
  • gólszerző: Ramos (56.)
  • sárga lap: Gengeliczki (30.), Kanta (84.), Torghelle (92.), illetve Eperjesi (6.), Vernes (90.)

Szombathelyi Haladás-Puskás Akadémia FC 2-1 (0-0)

  • Szombathely, 3936 néző, v.: Solymosi
  • gólszerzők: Mészáros (67., 87., mindkettőt 11-esből), illetve Molnár G. (93.)
  • sárga lap: Diallo (42.), Zsidai (66.), Poór (84.), Heris (86.), Danilovic (87.)