Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ostoba kiállítások után vereséggel avatta új stadionját a Kisvárda

DEBRE20180811016
2018.08.11. 21:26

Némi csúszással, de átadták a Kisvárda futballstadionját: a bő 3 milliárd forintból épített Várkert Sportpályát az aktuális listavezető Ferencváros ellen avathatta fel a Kisvárda, bár az avatóban sok örömük nem volt.

A Fradi már a 13. percben vezetést szerezhetett volna, de Davide Lanzafame közeli fejesénél Felipe óriási bravúrral védett. Elsőre úgy tűnt, hogy a brazil kapus a gólvonal mögül kotorta ki a labdát, de a visszajátszás alapján már inkább jó védésnek látszott a jelenet, amiben a labda a kapus kezéről a felső lécre, majd onnan a kapus nyakára pattanva került ki a kapuból.

A nagy bravúr után pár perccel, majd a 25. percben újra ápolni kellett Felipét agyrázkódásszerű tünetek után, a csapat le is akarta már cserélni, de a brazil jelezte, hogy folytatja a játékot, és végig pályán is maradt.

A stadionavató örömét gyorsan elrontotta a hazaiaktól Anton Sinder, aki rettentő nagy butasággal szórta ki magát 32 perc játék után: előbb egy lökésért kapott sárgát, majd emiatt reklamálva fél centiről ordította le Pintér Csaba játékvezetőt, akinek a homlokához a fejét is odaszorította, teljesen jogos kiállítás következett.

A Ferencváros az emberelőny után fokozatosan növelni tudta addig sem kicsi fölényét, de a gólra az 55. percig kellett várni. Előtte másodpercekkel Felipe újabb bravúrt bemutatva tolta fölé Lanzafame közeli lövését, a szöglet utáni beadásnál viszont már tehetetlen volt, Leandro csúsztatta be a jobb alsóba Bőle Lukács beadását.

Érdemben nem változott a játék képe a folytatásra, a Fradi irányított, a Kisvárda egy-egy megindulással próbált nem túl nagy sikerrel helyzetbe kerülni. A Fradi-fölény a második félidő közepére kezdett túl nagy lenni a Várdának, bár az nem rajtuk, hanem inkább a bírón múlt, hogy Beriosz tizenhatoson kívüli lökéséért büntetőt adott. A Petrjak által kiharcolt büntetőt Lanzafame vágta be, igaz, Felipe abban is bele tudott nyúlni kicsit.

Pintér 11-est eredményező ítélete már csak azért is érdekes, mert először vezetett a Ferencvárosnak azóta a márciusi botrányos, Felcsút elleni mérkőzés óta, amin ugyan 3-1-re nyert a Ferencváros, de eléggé eldurvult a meccs, és a döntések többnyire nem az FTC-nek kedveztek.

Durvaság végül Kisvárdán is lett, a tizenegyest összehozó Beriosz a 83. percben fültövön talpalta Matías Rodríguezt, amiért azonnal pirosat kapott, így a Várda kettős emberhátrányban fejezte be a stadionavatót, amit  Csányi Sándor MLSZ-elnök a helyszínen, Tállai András oldalán ülve nézett végig.

A negyedik forduló másik két mérkőzésén MTK- és Haladás-győzelmek születtek, előbbi a Diósgyőrt verte 1-0-ra, utóbbi a Felcsút ellen nyert 2-1-re.

Jegyzőkönyvek

Kisvárda Master Good-Ferencváros 0-2 (0-0)

  • Kisvárda, 2850 néző, v.: Pintér
  • gólszerzők: Leandro (55.), Lanzafame (75., 11-esből)
  • piros lap: Sinder (33.), Beriosz (83.)
  • sárga lap: Sinder (33.), Gosztonyi (43.), Vári (77.), illetve Heister (73.), Lanzafame (82.

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

  • Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2178 néző, v.: Andó-Szabó
  • gólszerző: Ramos (56.)
  • sárga lap: Gengeliczki (30.), Kanta (84.), Torghelle (92.), illetve Eperjesi (6.), Vernes (90.)

Szombathelyi Haladás-Puskás Akadémia FC 2-1 (0-0)

  • Szombathely, 3936 néző, v.: Solymosi
  • gólszerzők: Mészáros (67., 87., mindkettőt 11-esből), illetve Molnár G. (93.)
  • sárga lap: Diallo (42.), Zsidai (66.), Poór (84.), Heris (86.), Danilovic (87.)