Ödön
2 °C
11 °C

Berágott, lement, visszajött, kiállították

2018.08.30. 08:07

Nehezen magyarázható jelenetek játszódtak le kedden a Black Leopards-Orlando Pirates dél-afrikai bajnoki futballmérkőzésen.

A vendégeket erősítő Thamsanqa Gabuza több helyzetet is kihagyott, ezért a lelátóról gunyoros megjegyzéseket és füttyszót kapott, kinevették, sőt, többen a lecserélését követelték. A 34. percben aztán az ő beadásából a hazaiak egyik játékosa öngólt rúgott, mire az ünneplő Gabuza kidobta a szurkolóknak a mezét - emiatt összeveszett Milutin Sredojevic vezetőedzővel -, gúnyosan megtapsolta a közönséget, a kezével cserét jelzett, és besétált az öltözőbe. Ebben még társai sem tudták megakadályozni, akik megpróbálták visszarángatni a pályára.

A bizarr történések a második félidőben folytatódtak, amikor a válogatott csatár bicegve, térdén egy hatalmas kötéssel jelent meg a játékoskijáróban, majd leült a cserepadra. A játékvezető odament hozzá, és előbb a mezlehúzásért adott neki egy sárgát, majd valamilyen értelmezhetetlennek tűnő okból még egyet, és kiállította. Több forrás szerint a második sárga azért járt, mert engedély nélkül elhagyta a pályát. Valószínűleg ez lehetett az ok, talán Sergio Ramos tudna erről mesélni.

A 31 éves játékos a piroslap után visszasántikált az öltözőbe. A meccset az Orlando nélküle is megnyerte 2-1-re. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?