Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

December 3-án válthatják le Messit és Ronaldót az Aranylabdánál

2018.09.24. 15:36

A France Football Aranylabdáját idén már december elején kiosztják, sőt két új díjat is indítanak: megválasztják a legjobb 21 éven aluli játékost és a legjobb futballistanőt is a 63. szavazás után.

A női aranylabdás a férfihoz hasonlóan újságírók szavazata alapján kerül ki, a legjobb fiatalra pedig, aki a Kopa Trófeát kapja meg, a 33 még élő korábbi aranylabdás - köztük Denis Law, Franz Beckenbauer, Michel Platini, Jean-Pierre Papin, Marco Van Basten, Zinédine Zidane, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo - voksolhat - tudatta közleményben a szervező magazin.

A kategóriák döntőseinek nevét október 8-án 9 és 19.15 között hozzák nyilvánosságra a L'Equipe csatornáján, valamint a France Football és a L'Equipe internetes oldalán, illetve közösségi felületein.

2008 óta csak Cristiano Ronaldo és Lionel Messi kapott Aranylabdát. 10 éve Ronaldo kezdte a sort, majd jött Messi 2009-ben, aki aztán a következő három évben (2010-12) már a FIFA Aranylabdát kapta meg, ugyanis a FIFA Év Játékosa trófea egyesült az Aranylabdával. Egészen 2015-ig így volt ez, és 2013-ban, 2014-ben is Ronaldo vitte el. 2015-ben Messi nyert. 2016-ban a FIFA kivált az Aranylabda mögül, újra saját elismerést hozott létre, de a portugál tavaly és két éve is mindkét díjat bezsebelte.

A FIFA már hétfőn kiosztja a The Best (A legjobb) nevű díját, aminek favoritja a horvát Luca Modric. Nagyon valószínű, hogy ő viszi el majd decemberben az Aranylabdát is. (MTI/Index)