Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ronaldeschi az új Juve-őrület

2018.09.26. 13:48

Nem indult könnyen, de már kezd belejönni Cristiano Ronaldo a Juventusban: első három bajnokiján nem lőtt gólt, az utóbbi kettőn viszont háromszor is betalált. De nem csak ő lendül bele, új éktársa is.

A portugálnak a Real Madridban Karim Benzema volt a legközelebbi segédje, aki most egy feltörekvő olasz, Federico Bernardeschi lehet. A Fiorentinától igazolták tavaly a szélsőt, aki csatárként se jön zavarba. Négy bajnokin játszottak együtt Ronaldóval, két gólt szerzett eddig. Azaz öt forduló után ketten öt gólnál járnak.

Majdnem 10 év van köztük - C. Ronaldo februárban lesz 34 -, úgyhogy olyan mentorféle is lehet Bernardeschinek, akinek első éve nem sikerült igazán jól a Juvéban. 22 bajnokin négy gólt lőtt, a 31 meccsen szerzett öt találat se rossz, de az igazán jó játék hiányzott tőle. Ronaldo érkezése - és a sérülésmentes felkészülés a nyáron - neki is segíthetett.

A Juve-drukkerek már becenevet is találtak a duónak, Torinóban már a Ronaldeschi kezd lenni a legmenőbb páros.

Szerda este újra összeálltak, a Juve a Bolognát fogadta a Serie A hétközi fordulójában, és 2-0-ra legyőzte. Csak negyedórát voltak együtt a pályán, Bernardeschi a hajrára állt be. Egyikük sem lőtt gólt, Dybala és Matuidi talált be.