Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kezd visszatérni az igazi Neymar

2018.09.27. 11:36

Nem élete legjobb félévén van túl Neymar: februárban három hónapra kidőlt, a vb-n leginkább műesései miatt került be a hírekbe, a FIFA-szavazáson a top10-be sem került be.

Szerdán a PSG Reims elleni bajnokiján viszont újra úgy játszott, ahogy a világ sokak szerint harmadik legjobb futballistájának kell. 4-1-re győztek otthon, fordítottak, nem kis részben miatta.

Az hogy berúgta a büntetőt, amit Cavani kiharcolt, alap, aztán volt egy gyönyörű mentése is, ami inkább látványos volt, mint nehéz, de azért zseniális:

A negyedik gólt aztán úgy készítette elő, ahogy tőle levárható. A saját térfeléről indult, megetetett két védőt - az elsőt bebőrözte -, majd adott egy olyan keresztet, ami után csak elrontani lehetett volna a helyzetet.

Csapattársai nem tették, Moussa Diaby egyszerű gólpasszt adott a belga Meunier-nak, aki élete legkönnyebb gólját lőtte. Gyönyörűen kijátszották.

A brazil meccsének fénypontja viszont egy másik cselsorozata volt, a saját térfelén:

A két reimsi középpályás csak kereste a labdát, még Neymart se tudták felrúgni.

Valahogy így kellene folytatnia, hogy jó szezonja legyen. A PSG egyelőre sínen van, hétből hetet nyertek a bajnokságban, tavalyi klubrekordjukat döntötték meg, akkor hatig jutottak. 24 gólt lőttek, hatot kaptak, és ha szombaton Nizzában verik a Nice-t, a nyolcból nyolccal beállítják a Lille 1936-os ligacsúcsát. A minimum persze az lenne, ha nem hogy megdöntik, hanem rámennek a 38 győzelmes, azaz hibátlan szezonra, annyival erősebbek az összes többi csapatnál.

Egy éve játszanak együtt, és ha a sérülések elkerülik őket, ez csak elhatározás kérdése. A 38/38 azért valami lenne.