Judit
2 °C
7 °C

Totti könyve miatt mondott le a Roma elnökségi tagja

2018.09.28. 08:44 Módosítva: 2018-09-28 09:28:37

A héten jelent meg Francesco Totti önéletrajzi regénye, amely máris vihart kavart. Röviddel a könyv bemutatója után az AS Roma végrehajtó bizottságának tagja, Franco Baldini benyújtotta a lemondását Totti könyvében tett megjegyzések miatt. Az egykori futballista elmondta, nem állt szándékában semmi olyan, amely végül ehhez vezetett.

Totti csütörtökön Róma egyik leglátványosabb helyén a Colosseumnál mutatta be nem rég megjelent regényét. A kötet legvitatottabb része, amely 2017 nyaráról szól, amikor is a futballista szerint Baldini volt az, aki rákényszerítette, hogy vonuljon vissza. Nem sokkal később Baldini találkozót kért James Pallotta elnöktől és benyújtotta a lemondását.

„Nem erre vágytam – mondta a hír hallatán Totti – csak le akartam venni a terhet a lelkemről. Remélem senki mást nem bántottam meg, egyáltalán nem az volt a cél, hogy bárkit is megbántsak. Csak jobban szerettem volna eldönteni én, hogy mikor vonuljak vissza. Amikor az agyam és a testem azt diktálja, talán jobb befejezés lett volna.”

Totti még hozzátette, hogy a könyvében nem futballistaként beszél, hanem egy kölyökként, aki az utcán nőtt fel és ember lett: „Az utcák segítettek nekem, hogy jobban megértsem a dolgokat, boldog vagyok azzal az úttal, amelyet végül bejártam.”

Ami a jövőt illeti, Totti edző szeretne lenni és ennek érdekében már el is kezdett egy tanfolyamot. Még hozzátette, sokkal több scudettót szeretett volna nyerni a Romaval, de ha csak egyet nyer az is olyan, mint más csapattal esetleg tízet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?